Zora

и I ч ЛИСТ ВА ЗАБАВУ, ПОУЕУ И КЊИЖВВИООТ УРЕЂУЈУ : МЕКСА ШАНТИЂ И СВВТОЗЛР 'КОРОВИЋ. Год. X. У МОСТАРУ, 30. АПРИЛА 1896. Бр. ±-

Остајте овђе

^ 0 стијтс овђе! Сунце туђег неба Не ће вас грпјат к'о што ово грије, Грки су тамо залогаји хљеба, 'Не свога нема и ђе брата није . . . ^^своје мајке ко да тражи бол.у? А мајка ваша земља вам је ова, Баците погдед по кршу и нол.у Свуда су гробља ваших прађедова. За ову земљу они бјеху дивп, Узорк свјетли што је бранит знаше, У овој земљи останите п ви, И за н>у дајте врело крвп ваше. Ко пуста грана, кад јесења крила Тргну јој листак и покосе ледом, Без вас би мајка — домовпна била А мајка илаче за својијем чедом.

Не дајте сузи да јој с ока летп, Врат'те се њојзп у наручја света, Живите за то, да можете мр'јетп На њеном пољу, ђе вас слава срета! Овђе вас свако познаје и волп А тамо нико познати вас неће, Бољи су својп п кршеви голи Нег цв'јетна иоља куд се ту|пн креће. Овђе вам свако братски руку стеже, У туђем св'јету за вас пелен цвјета, За ове крше све вас силно веже: Име и језик, братство и крв света. Остајте овђе! Сунце туђег неба Не ће вас гријат к'о што ово грије, Грки су тамо залогајп хљеба г Бе свога нема п ђе брата није . . . А.

Д ШШI