Bodljikavo prase

Писмо малог Зовице

много сам се Бијо упласијо кад ми је тата у следу казо да це да ми узме учитељицу да ме сплема и богами било је повуци потегли испочетка ал ово била нека јаца зенска и сад она несто уци тату а мене истелају из собе на сокак да се иглам за то сад могу да вам писем опсилно |ер ме Нико не контлолисе и ја Зивим ко бублег у лоју. у сколу не идем а књиге сам плодо антиквалу а за те Пале сам Водијо у биоскоп насу буцу која је моја симпатија за ову сезону само је она млого матола и безоблазна па гледа длуги младици а менв води само када набавим Пале » Када сам бијо сволц он ме и н 'Ј гледа и бези Од мене. ал Таке су зенске данас. оце само лацун и ниста висе па Засто да буца буде длукса. Кад мозе матоле длтине да имају зенске засто ја да немам само је то малел сто ја немам пале да платим а данас без пале нема љубав. то сам свуда видијо па зато када сам сволц и не мислим на зенске а не ко мој тата матол цовек па Све мисле да га зенске воиеду за лепе оци па Зато сваки цас кука и влисти како су га плевалили а Ја му казем слусај Бле тата мети иљадалку па не бели блигу, а блез пале теско иде. Тако је то. све оце пале и пале а овамо сви плицају длуго, јел блате сви лазу таква је данас сезона када ми деца лаземо они нас бију и казу да смо поквалени а када лазу матоли онда је то фино и они се зову паметни и вести. Па им се сви дивиду и само их фалв зато

се и ја уцим да лазем нецу да ме плегази влеме и после Кад поластем испаднем тоса. вас јовица

—<339-

и&ша мета — Ви тражите руку моје кћери. Добро, млади^у, али мој одговор зависи од вашег финансиског стања. — Какав стицај прилика! Моје финансиско стање зависи међутим, од вашег одговора.

УПОРЕЂЕЊЕ

Пропуштен тренутак

— Кад сам се оженио, мислио сам да ћу евоју жену сломити, толико сам је волео. Данас ми је криво што то нисам учинио.

Дадиље

Београдски земљорадници

—• Шта је, зар и у башти чииш! — Море, тражим објашњење. Посејао сам боранију и паеуљ, а оно изникло све ието, па сада на знам које ја боранија а ласуо*

— Па како иначе пшеница код аас у селу! Београду позоришта. — Па, овај како да ти кажем, добро! Ка' у Бодљикаво искуство Вадити квадратни корен —* Секцирати број. Пољупци — Илустрација љубави. Писати — Балсамовати мисли, Кајање — Болница где се лече гве грешке. Нотес — Чивилук идеја. Веридба — полагање камена темељца за сва%е. Жена — Стовариште жеља. Месец — Монокл свемира. Разочврењв — Рента илузија. Машта — Путник који преглвдава све, чак и забрањене зоне. Пословица — Пилула знања. Доброта — Наша стаар којом се други служе да нам шкоде. Госпођа Елионор Рузвелт — Праведна каана господина Претседника. Дон Жуан — Кванташ у љубави. Доброта — Руда која се вади из срца. Женидба — Озакоњена авантура.

— Једва чекам да се већ једном удам, па да немам више поспа са децом. Он зна боље

Шск папулар. — Па јеси ли срекан у браку, драги пријате: љу? — Разуме ее. Пре подна ја еам у канцеларији и моја жена ради шта а ПО поднв ја радим шта моја жена хоКв.

— Шта вреди, што му скидате блато, квд Ја зиам да јо није ваш Пеј>ица*