Bodljikavo prase

Модерна деца Учитељ: — Ко зна децо, да изброји до тридесет? Мика: — Ја, господинв. Учитељ: — Ајде почни! Мика: — Јединица, двојка, тројка, четворка, петица, шестица... Учитељ: — Доста, доста. Настави ти, Перо! Пера: — Седмица, осмица, деветка, краљ, дама, кец, — тропа! Нису они криви

Трамва) — личи на кутију сардине, с том разликом што се сардине много комотнијв осећају у кутији него људи у врамвају. Ева — једина жена која од мужа није тражила издатке за своју тоалету. Роман — необично пријатна ствар, али не кад се чита, век кад се доживљује. Свастика — евентуални тешки терет, иначе оптерећеног мужа.

— Шта зар си љут на трговца Перића! — Да оштетио ме за два мипиона динара. — Како то) — Па није ми дао евоју кћср за жену. р -

— Шта ти се на|више свиђа у »Ацином веселом позоришту«! — Кад псвају, |ер онда се једино нешто чује... на балкону!!! — Келнср! По мо|ој супи ллива Једна мува! Шта то значи! — Од куд ја то знам. Ја нисам претказивач судбине, већ келнер. — Шта сте изгубили! — Воз.

— Господине, ви седите на свом шеширу. — А, зар то није ваш!

Лекарсни рукописи Неки чувени глумац позва једног свог пријатеља, лекара, на ручак. Овај је међутим баш тог дана био спречен те у одговор написа дома^ину на парчету хартије кад ће бити слободан и према томе кад ^е моки да прими позив. Наш глумац, добивши цедуљу, превртао Јв, гледао, покушавао да прочита нешто отуда али узалуд. Помисли да би било најбоље отићи до какве апотеке јер тамо, без сумње, знају да решавају лекарске рукописе. Апотекар, пошто јв пажљиво прочитао цедуљу, извади из орманчета неку флашетину некакве црвене течности и рече му пруживши му је: — Педесетчетири динара, свега господине. Два пута дневно. У&ек исте. жел>е — Шта? Опет тражиш лисицу? Зар и сада, у ово тешко време? Када сам ја себи купио? — Теби није ни потребно, јер ти можеш да пустиш браду! —ОЈедан лекар прапоручује гимнастику, умерен живот и мање јела. — ТреКина од онога што Јвдемо била би нам довољна за живот, каже он. — Охо! одговори му један пријатељ неповерљиво. А чему онда служе оне две треКине? — Да би имали од чега да живе лекари, одговори доктор весело. Печат времена — Ох, када би само могао да разменим хиљадарку, било би фино! — Па, зар си тако оча|ан? То је бар лако. Сврати у прву трговину и добићеш ситнине! — Знам ја то, али треба имати хиљадарку. Један пролазник, шврка, у поцепаном оделу, извуче из џепа свежањ новчаница, пружи хиљадарку и рече: — Ево ти хиљадарка, али да ми у трку њачеш до Славијв!

купијо сам удице и сада оцу да пецам јелбо је то сад најлакси посо и мозе да се заладе пале видим ја да цео свет по несто Пеца па засто ја да цекам ето Тетка анка пеца јоцу адвоката на флустук а госпа вела мату доктола а мој Ујка ђока свелцовану лобу па и моја мама пеца на афалбану косу па сам Се ресијо да

—• Пардон, сматрате ли ви мене за будалу! — Не, али ја се често варам. Молитва малог Перице Мали Перица иде у основну школу и свако вече моли се Богу. Једно вече он се овако молио: — Драги Бого, молим те да Осло буде престоница Португалије! Амин. — Какве су то нове молитве? Зачуди се мајка. — Само изузетне, рече Перица. Данас сам у школском задатку то написао и волео бих да испадне тачно.

и ја Пецам само сад немам ма-> мац па не знам на шта &у да фаћам и Кога да пецам. Јелбо се цео свет исквалијо па све оћеЈ ду да Пецају а нико неће да тл-< за зато се много секилам а и ова Киса поквалила ми комбинације па не могу да гледам На тлке и да Се кладим као сто сам Тео * већ наплавио план. моја Сестла од тетке гина има-' ла велики мелел и много се о-< блукала али је много висе зата> сто је испала из палтије јел та> је био пецен лебац све нека гут^ мани а пале као кисе ал Сама ја клива засто је иглала покел са сест калте то јест засто је дон зволила да је уфате То се блата лади весто, ето мој тата који јај бас мајстол за те ствали казе дај је најсигулније кад цовек не И4 гла вец само узима пикслу ту Ја сигулно тли цетили иљадалке дне-1 вно а То кој ти дава моле Ђулђо, а гина хтела Да извија бесне глисте па је уфатили и сад мола да паузила месец дана док Се то нб заболави. Ујна наца оставила цика миту зато сто је плесто Да доноси К сада се залепила уз онога сто плодаје стале ствари и казе да це да се уда За њега а Вала мо-1 зе све да бидне Онај ни да Је и-< спо из блзог воза сав је Осамуч цен и све гута а тетка Наца такве и тлази. то су вам новости само сам заболавијо да казем да је онај цика длаги изгубио на тл« ке седамдесет иљада а сада це лоба да буде скупља. вас јовица Тачан одговор 1 Ташта се спрема да отпутује И пита зета кад јој полази воз. — За четири сата, двадесет минута и три секунде, одговори зет предусретљиво.

Но тражи - на^и+не