Bodljikavo prase

^ШгвгК ј^ •& 4

1.

Адвокату: Ко држи послугу мора да буде спреман на ортаклуке пошто се свет извештио ал само не за параграфе већ за вредност појединих ствари. Мадам Зејтин: Сваки проналазач има непријатности. Ни Христофор Колумбо није био признат а ваш проналазак св флашом воде којој је на врху зејтин — права је ситница. Радојици: Што ниси учио народне пословице јер тамо се вели: Јача су двојица него сам Радојица па и овде су два контролора за цене били јачи од тебе. Драгиши: Шаљи што више јер наша корпа је велика па просто гута преписане рукописе. Андрици: Много више вреди лепа садашњост него шарена прошлост. Видаку: Цртежи смо примили али без перушке нећемо моки да их штампамо јер свет неће моћи да се смеје. Апотекару: Само испод тезге посао је сладак, макар се радило само о два кинина. Филателисти: Сигурно је горко када цео свет тргује са маркама, а шта да му радиш када свуда влада конкуренција. Лексиконикусу: Добили смо твоје лепо писмо и хвала ти на жељама. За фењер ^емо лако пошто је наше последње вучење Хонорар ћеш добити баш ти лично и то на време. УЧТИВОСТ — Јесте ли брали виноград? пита пријатељ свог друга. — Још не... одговара он. — Хоћете ли ме звати у бербу? — Зашто? — Зашто? — Зато што вас нисам звао кад га је требало резати и копати| Дмерачка брзина

— Слушај, Мери, ја крећем конвојем у Африку али, за сваки случај, остави врата отворена. Можда ћу се вратити чамцем за спасавање!

Интелигенција — Човечанство у скупе њих четворо одлучиће ве^ погледу интелигенције дели на кЛ М Г" П' Ц да осн УЈУ какв У пиљарску задруљуде и жене. ' ' • ■ гу. Има неко који је написао не- разговара<=,е о женама, ако их Реалност у љубави је она стошто што отприлике личи на ово: има тројица, онда *е се разговор лица коју ти увек измакну, кад цАко се нађу два човека заједно, повести о политици, а ако се год хоћеш да седнеш.

Каји — Ствар се лепо удесила. Само гледај да се не поквари јер свет је завидљив, а ти си у годинама па је лако наместити мину. Војки — За матуру има одлич■ на метода која се зове »зицфлајш« али се она мора користити у јаиуару, а не у јуну. Рушки — Не треба да се једите. Шминка је потребна само за стран свет а муж познаје жену и без шминке па га не може преварити. Русалки — Особа са овако лепим именом не би требало да буде љубоморна. Уосталом када ме већ питате за лек могу да вам кажем да су за љубомору најбољи хладни облози. Видосави — »Митисерип су данас врло добри и корисни јер се из њих може цедити маст. Ангелини — На твоје питање: Шта се носи овога лета? — одговор је лак: Носи се шта се има. Госпа Вики — Покер је игра за фини свет, зато мани ти то за времена јер ^еш изгубити и паре и пријатељице. Секи — Увече пре спавања намазати лице свежом павлаком од млека а ако то немате онда истрљати свежим краставцем. НА ИСПИТУ — Господине кандидате, можете ли ми рећи једно сретство за знојење? пита професор ђака. — Ваша питања, .господине професоре... одговара ђак. Професор га презриво погледа и одговори: — Како која? Ви, например, колико имате година?

/

Лочео је да чиа птгттг

ШТА ЈЕ ДРУГО МОГАО

— Ето, могло се и очекивати. Чим неки филм има успеха, одмах напишу истоимени роман.

— Није хтео да се склони, па сам и њега насликао.

Причала сам мужу да хоћу да идем убању! А шта је он рекао! Ништа. Пустио ме је да причам. Т"