Bodljikavo prase

БОДЉИКЛВО ПРАСЕ

К А Д Б И

(Сваке недеље по два бокс-меча)

— Е, кад би се наши пливачи угледали на боисере где би нам крај био. — Ћут/ море, главно да су почели. Уосталом доста Је, и |една приредба!

к&зеуица средвик, и то све по чисто јеврејском систему. Бофл роба висока цена. Свуд превара и пљачка. Сељак хоће за кола парадајза да узме кућу, а опет сељак сваку другу усдугу у вароши мора скупо и прескупо да плати. Сви се „ваде". На жалост, то нико неће да призна. Данас је највећа увреда рећи некоме да је зарадио или бар хтео да заради. Хоће очи да ти извади. Није њему до зараде, већ хоће човек да помогне, да учини услуту. То је најбољи доказ да је јеврејско семе пало на добру земљу. И они су хтели да ти узму и душу и паре, али опет си морао да будеш захвалан. И данас су ти јеврејски посредници у очајној мањини, али су грлати и наметљиви па човеку изгледа да их свуда сусреће. А ми се опет поводимо за модом па нико неће да призна да изостаје иза духа времена. Ту и лежи чвор, јер ми се сви правимо гори него што јесмо јер верујемо да треба да будемо савремени. Једина је нада да ће нека јака зима да заледи све те нове калеме и уништи дивне гране и гранчице, па ћемо се тако ослободити од ове моде.

Човек који скупља пропагандне говоре Лондона, Москве и Бостона и човек, коЈи се труди да чита између редова

мдх с*иг -о. Љ<имЈГ -е^е еш<г

/ЈП-ил Л-ЧАШЈУ _ Ј2&> ЦјМХХЛА* емхг

'+-ССС&

ил 4ј(уллт*

егч. лт. <л^хЈШк. \сма.сг уил лау« -С* ^ «• 4*0 -рс> 0(гССеса "<\ -лмлјЛ- О^оиллсас*. салм +4ЈХУЧУ УапХ. еллмЈ <*<*■ Ј 4-и^сљ*А ^о, (клље јл.зЈ а "» *<* С4-О^-цал КаА> Л о*? <ас*ЈСсасЈ '4%° шЈкл , хЈШГ^Х • аагН '

лк ^Иа^ллАЛСлЈ^О' дмк СЈ<.&лЛАђ&* *

ЛсЉиХ ј&уосси^л. сгџ 11Лси-и<у с&ос, ЈСихлла. ^идслл &лмхи ЛЈ, ^ссатсГ сА м.сгла. лЦгцСсг К&лму ххххлл кклс.Т1Х*л. -о. ЈТГе ^а. О .. ^Л—»Л -Ч*ЛПСТПл! ЈТТЛЈ&е 4-ССПГ

со(ии. 4<ц. и<Ј* СЛ <АЛОУШ^

Д,ОиЛХХ>

485 •

<ЛЈЦ<јослмМ/ ^САе/сг сс. хссгСЛЈиу '

•Ллм-Шхмм. заитхлг «*» *г6хг <и~ ^стхсг а. ♦-*. сј-ј, слл-МЈ • оихш. 4-иимЛ \АлМВ (Је. л#ЈШ&, *сал > ГСд хиилалај-У* ахиажа. Ј<или, -ргХс^ 1,. агл^? ■илул оиллл ^ ~ил# -Јси, пхслјјсссо <, ^(ГјО^лЛ-Л^ 'Еп/л/НЈ с&*. лса +с.аигигг<Зос хтдидлЈШЈср ал-Скм, лллла -во ■чассихљлс ^аа, уутл ЛХ-еШлл. б^иел-оигс сгтХсса 'сГаАЛЈиЛл ^влу Жу ЛмЈби. <ид>иЈ, урли. <њел-иј мзЈиим^ сшл, лимл. Л1^<ЛМ. ус оЈгсилЉ -ОЛГ <Г^ОЈА ^ссс^ р/ сс л<а.ссллхЈ^/1Лл јцхл. (глллЛл*. -л Саи^а.

ЛЛЈЈЛОлЛЛ.

— Шта је Јоцо, мењаш фи рму? — Па, знаш овај, кад не могу позориште оно бар да мењам фирму.

аи&х-Мл ■*&> СГсју^ЛССО^ чуа. -Сп^лЈЈС-уи-лл. Т <&Ј 4 &Л/(Г<* ^ -е^ЛЛ) Сј/Јс^и^Л лЈууС-у/лилЛ. ЛхЈСС. 0 С '

~^7