Bosansko-Hercegovački Istočnik

Стр. 200

в.-х. иеточник

Св. 5

вр.) годишње те још стан у новосаграђеној шкодској згради и огрјев. Дужност је учитељу дјецу у прописаним за основну школу предметима поучавати; недјељом и празником за пјевницом у цркви пјевати и дјецу нојању учитиНатјецатељ има снједоџбама доказати: да је србин православне вјере, да 1 *е ос.по-

собљензаслужбовање на основним школама уз то свједоџба надлежне му политичке области о његовом владињу до Ј. јула о. г. послати, или најдаље до 1. ав густа. Варцар-Вакуф (Восна) 29.априла 1897. Српско - православна црквено-школска општина.

Позив. Овијем се позивају протоирезвитери и падзиратељи протопрезвитерата: крупског, костајничког, бугојанског, варцар-вакуфског, тешаљског, гласппачког, сребреничког, Санског Моста, бпхаћког, прњаворског, дервентског, котор-варошког п височког, да у најкраћем року покупе од свега подручног свепгтенства овогодишњу претплату па лнст „Источник" и АЕ. М. Конзисторији најдаље до конца јупа о. г. пошаљу. На по се позива се свештепство сарајевског протопрезвитерата, да и оно подмири овогодишњу претплату. Тако исто позивају се и оии свештеници, који дугују претилату од прошлих година (1894., 1895. и 1896. годипе), нека свој дуг подмире, иначе ако то пе учине, Коизисторија ће бити прнпуђена њпхова имена иредати јавности у овом листу, а IIо том употребиће и иосљедњи начии и приморати их да дуг свој подмире. Власништво. Прва српска штампарија Ристе Ј Савића у Сарајеву.