Branič

322

„БРАНИЧ"

ним новинама", осим нарећења правилника о образовању испитних одбора и прописа члана 2 ове Уредбе који ступа на снагу даном обнародовања ове Уредбе у „Службеним новинама". у Београду 7 јула 1940 године М. с. бр. 950 „Службене-новине"-број 164 од 20 јула 1940 године

Награда адвокатеким приправницима који су на вежби у суду Уредбом о буџетским дванаестинама М. с. бр. 1019 од 29-УП-1940 год. у § 20 прописано је: Адвокатским приправницима припада за вријеме једногодишње приправннчке вјежбе код редовног суда (ст. 1 § 5 Закона о адвокатима) ако су предходно провели на вуежби код адвоката најмање двије године, мјесечна награда у износу од 1.000.— дин. „Службене новине" број 174 од 1 августа 1940 год.

Чланови испнтних одбора за полагање адвокатског и судијског испита на територији Апелацијоног суда у Београду. Министар правде решењем бр. 69732 /40 поставио је испитни одбор за полагање адеокшиског исаита код Апелационог суда у Београду за годину 1940: за претседннка: Милоша Јовичића, претседника Апелационог суда у Београду, а њему за заменика Владислава ВуЈовића, потпретседника Апелационог суда у Београду; за чланове: Михаила Златановића и Милана Божића, судије Апелацноног суда у Бдограду и Др. Видана Благојешћа и Владимира Симића, адвокате из Београда, а њнма за заменике Бранка Јевремовића и Драгутина Кнежевића, судије Апелационог суда у Београду, и Љубомира Радовановића и Др. Војислава Вујанца, адвокате из Београда. Министар правде решењем број 69734/40 поставно је у испитни одбор за полагање судијског испита код Апелационог суда у Београду за годину 1940:

за претседника: Милоша /овичића, претседника Апелационог суда у Београду, а њему за замен ик а Владислава Вујовића, потпретседника Апелационог суда у Београду; за чланове: Михаила Златановића, Милана Божића и Драгутина Кнежевића, судије Апелационог суда у Београду, и Др. Војислава Вујанца адвоката из Београда, а њима за з ам е н и к е Бранка Јевоемовића, Будимира Плакаловића и Николу Ракића, судије Апелационог суда у Београду, и Љубомира Радовановића, адвоката из Београда.

Чланови испитних одбора за полагање адвокатског и судијског испита на територији Апелационог суда у Скопљу Министар превде решењем број 69980/40 поставио је у испитни одбор за полагање адвокатског исаита код Апелационог суда у Скопљу за годину 1940: за претседника: Драгутина Димитријевића, претседника Апелационог суда у Скопљу, а њему за заменика: Драгутина Димића. судију Апелационог суда у Скопљу; за чланове: Др. Милана Маринковића, и Др. Живана Марковића судије Апелационог суда у Скопљу, и Бору Јанковића и Божидара Тадића, адвокате из Скопља, а њима за з а ме н и к е: Димитрија Станковића, и Јована Кулића, судије Апелационог суда у Скопљу, и Јевту Наколића и Драгутина Тасића, адвокате из Скопља. Министар правде решењем број 69979,40 поставио је за испитни одбор за полагање судијског испита код Апелационог суда у Скопљу за годину 1940: за претседника: Драгутина Димитријевић, претседннка Апелационног суда у Скопљу, а њему за заменика: Драгутина Димића, судију Апелационог суда у Скопљу; за чланове; Др. Милана Мариновића, Др. Живана Марковића и Димитрија Станковића, судије Апелационог суда у Скопљу, а њима за 3;а м е н и к е: Јована Кулића, Мурата Капиџића п Николу Јанковића, судије Апелационог суда у Скопљу и Божидара Радића, адвоката из Скопља .