Brastvo

ДИ а РРА И у Ме а

ХШ

већим празницима у цркви нови тас у корист касе „Друштва (Ов. Саве“; — 28.) да Главни Одбор може вам попуњавати упражњена места оних својих чланова који би престали бити чланови, било премештајем, било иначе, али да о том извести идући скуп; 8.) да се договорно С пододборима и повереницима, у току године, реши, да ли да се главни скуп држи у Мају пили Јануару месецу; и — 4.) да се ПГ главном скупу подневе предлог, да бе из сталног друштвеног Фонда откупи известан број српских лутриских лозова.

Завршујући рад ШП главног екупа „Друштва Св. Саве“ у 6 часова по подне, председник је захвалио свима, члановима скупа, што ву са разних крајева Србије дошли, те је скуп био тако многобројно похођен, да је било преко 300 чланова.

18. Јануара, у 10 чавова пре подне, у новој цркви крагујевачкој, држан је помен помрлим чландовима „Друштва (Св. Саве“. При томе помену чинодејетвовало је 16 свештеника, које из вароши Крагујевца, а које од гостију, чланова друштвених, а г. протосинђел Фирмилијан изговорио је у цркви ову беседу:

Ва име Оца и Сина ч Св. Духа.

Под знамењем Божјег угодника, под именом првог српеког просветитеља и највећег српског родољуба Св. Саве, ево нас, браћо, сакупљених и у дому Божјем, а око посмртпе воштанице, коју благодарни упалисмо за покој душа наших родољубивих чланова и приложника