Brastvo

13

под кршем Фемића више Бијелог поља. Преко Љешнице не прелази ова нахија, она се ту на тој ријеци свршује и довде све побројане ријеке теку од истока западу.

Да пређем сад на оне ријеке те у Лим утичу од лијеве стране, а те су: прво Муринека. Ова ријека извире из Зелетина. Ток њен окренут је сјеверу. Улази у Лим с ниже Ђолова моста под селом Мурином, мало 6 ниже Мурине зове се једно мјесто Шееремет, одакле се нека српска породица давно растурила, о којој бих могао написати засебну причу. Ту, на средокраћи Мурине и Улотине утиче, шереметов поток у Лим, одавде тек послије три сата пута пошто Лим прође свела Улотину и Луге и клисуру Сутјеске, прима у себе највећу ријеку Злоречицу под Андријевицом, која постаје од ријеке Ценунеске из Кути и Липовице и коњушке испод Кома. По овој ријеци за дуго су се звали лимеки Васојевићи Злоречанима. Од утока Злоречице, на пола сата с ниже утиче у Лим врло корисна ријека Краштица под велом Присојем. Ова ријека постаје од три планинске рјечице и то: од Мале ријеке испод Пехова, Чукачке од Пресла и Раздоља под Развршјем и Прешњевичка ба изворима из Прешњевога брда п Лисе. Од Прешњевика као и од Пресла иду воде на противну страну за Тару. Краштица дијели највеће село у васојевичкој нахији Краље на двије половине.

По свој прилици биће ово она Добра ријека која се помиње у дипломи Дечанској, јер друге ријеке у овој долини и нема овим Злоречице, која је задржала своје старо име и Краштице за коју мислим да је то она Добра ријека.