Bratstvo

__ 288 _ -

дитци раздаће се 11.000 комбинованих библиотека са пола. -милиона књига наших и страних најбољих писаца у вредности _ од Дин 3,375.000. Лозе се могу добити код Главног Одбора · Просвете у Сарајеву и код Српске Централне Привредне Банке у Сарајеву. ПРРПрРРавАоЦИ лоза добију 100/9.

Св. Савске забаве. — Главни Одбор Просвете моли све одборе и поверенике Просвете и све управе основних школа да на дан Св. Саве приреде уобичајне Св. Савске забаве у корист Просвете. Главни Одбор ће, на захтев, свакоме послати за ову. забаву: говор о Св. Сави, избор. декламација и по мо носи О позоришни комад, који се буде тражио.

Просвета за одрасле аналфабете штампала је до сада 100. 000 својих нарочитих буквара. Од ових је Просвета разаслала до сада 80.000 онима, који су држали течајеве за неписмене. Бук= __вар стаје само Дин 3. На захтјев шаље свакоме буквара, колико се затражи. Нарупбе треба тражити: Главни Одбор Просвете — Сарајево.

САДРЖАЈ.

Тропар. Молитва на Божић Св. Василија Великог. Селма Лагерлеф: Вожићна ноћ. Григориј Петров: Марина огрлица. Дамјан Николић: Вера и национализаму Босни. Едингтон: Вера и наука. Нићифор Дучић: Манастир Дел ои ји а 4. Спурџон: Река милосрђа.

=—_ 4. Спурџон: Извор благодати. Мако Максимовић: Религиозни моменти урус

Кој питератури.

Балфур: Без“ варе Тома Кемпис: Љуби-самоћу и ћутање. Фреске српских задухебина. О празницима и светитељима месеца децембра. Мара Љубибратић: Позив наше жене.__ Хроника. о Белешке. |

„БРАТСТВО“ излази једанпут месечно. — Претплата годиш= ња 32—- Дин., полугодишња 16— Дин. За иностранство го- дишња је претплата 80—- Динара.

„Братство“ чек конто 1394,