Bratstvo

| 254 _—

ви кажете, Мени: „Господе, Господе! а не чините оно што вам Ја говорим.“

Прво питање самог Павла Исусу, на путу за Дамаск, било је не само да верује“, него „шта треба да чини ;

Добри плодови не могу друкчије да се роде него само од доброт дрвета, тако исто и вера од дела; али дрво се познаје по плодовима, а не плодови по дрву. Нема вере без дела, као ватре без жара; али је жар од ватре, а не ватра, од жара.

Ако учење Павлово о слободи није схваћено људима и до сада, то ће бити можда само зато, што је и учење самог Исуса постало новим законом. много тежим и ропскијим нето ли Стари давет — закон.

Превео са руског: · _ Д. Мережковскиј Прот. Борис К. Селивановски, _ професор богословије

| + Протојереј Душан Комљеновић

У суботу 18 (5) новембра у 11 часова преселио се у вечност протојереј Душан Комљеновић, парох сарајевски. Ова ненадна вест брво се раширила и изазвала највеће саучешће у делом граду. Оца Душана није само жалила њетова многобројна паства него и грађанство осталих конфесија као и народ целог среза сарајевског. То су покавале многе изјаве саучешћа и величанствени спровод, у коме је увело учешћа целокупно Сарајево. Колико је покојни отац Душан поштован, најбоље показује онај топли некролог који је у Јигочјауепзкот Паг објавио један његов. поштовалац и пријатељ римокатолик. „О поворнице живота сишао је ненадано и прерано, још у пуном напону снаге, свештеник Душан Комљеновић, истински слуга 60жији који није само исправно интерпретирао наук Богочовјека, него који је у пракси примјењивао узвишена божанска начела: „ЈБуби ближњег... Помози ближњег !' Кад би неко закуцао на врата парохијског звања и затражио помоћ или препоруку, почивши отац Душан није никад гледао да ли је дотичном на глави шешир или фес, да ли

а