Bratstvo

= 150 =

(вечаним актом освећења овог новог Божјег храма, ми овај молитвени дом данас отварамо, да он служи у будућности као светилиште хришћанске побожности и братске љубави за народно благостање и душевно спасење.

Нека обилато из њега извире благодат Духа Светога. и благослов Божји свему нашем народу без разлике на вер ске, племенске и сталешке особине и поделе.

Нека, из њега сјаји пламен братске слоте и духовног јединства, свему нашем народу у свакој срећи његовој.

Нека, Господ Бот награди сваким изобиљем среће и задовољства, све ктиторе, приложнике и трудбенике, који су се, оружјем љубави и самопожртвовања у вери својој, постарагти, да се ова. сада већ света ботомоља подигне у Новом Сарајеву, која ће у будућности блистати као видни знак и украс српског христољубља и српског родољубља.

У име наше браће присутних Архијереја и наше, изричемо топлу и искрену захвалност Високопреосвећеном Митрополиту Дабро-босанском и нашем уваженом брату Го: сподину Петру, српском свештенству и народу Дабробосанске епархије, као и властима и целом грађанству поносног Сарајева за дивни дочек, за братско гостопримство, Које сте нам овом приликом указали, као и за свако ваше велико учешће у овој нашој верско-народној светковини.

А изнад свега нека. је слава и хвала Господу Богу и на овом и сваком дару Његовом. Заштита небесног Творца нека се у свакој срећи и напретку обилато излива на назпег Узввишеног Краља, Петра П, на Његов Краљевски Дом и ча цео наш Народ. У топлим молитвама, и најбољим жељама да град Сарајево и сви његови житељи цветају и напредују у сваком добром делу и задовољству на. славу Божју, ми вам подељујемо Наш Патријаршки благослов и призивамо на све вас милост Бога, Опа и бина и Св. Духа у Тројном јединству. — Амин!

Па