Dabro-bosanski Istočnik

• Стр. 32.

Д.-Б. ИСТОЧНИК

Ер. 2.

увјерењем можемо препоручити свима онима, који су вични нотама и који љубе православно благољепије црквено. „ 0рукоиоложењу нежењених кандидата чина свешшеничког". Брошура. Писац преосвештени епископ Т. Ж. У Плашком 23. септембра 1887. Од књижаре браће Јовановића у Панчеву примили смо ове књиге: „Развод", драмат у једном чину. Написао португалски Антоније Енес. Превод са Францускога. 164 свеска народне библиотеке. Цијена 16 новч. „Владимир и Косара ", драма у три радње. Написао проФ. Лазар Лазаревик. 165 свеека народне библиотеке. Цијена 16 новч. „Тугомер", трагедија у пет чинова. Написао Ј. Јурчић. Превод са словеначкога. 162 и 166 свеска народне библиотеке. Цијена 32 нч. п Сан КраљевиИа Марка и , алегорија у три одјелења Од Јована С. Поповића. 167 свеска народне библиотеке. Цијена 16 новч. „Човјек без ласши и , нриновијетка барона Николе Јожике. Превод с мађарскога. 168 свеска народне библиотеке. Цијена 16 новч. „Отаџбина" , за књижевност, науку и друштвени живот. Свеска за јануар о. год. са 82 листа вел. осмине. Власник и уредник Владан Ђорђевић. Година шеста. Књига осамнаеста. Свеска 70-та. Биоград (Србија). Претнлата је годишња 10 Фор. а. вр. Могу се добити и све до сад изишавше звеске за 75 Фор. без поштарин^. Син иокојног Сшефана Мишрова Љубише, Мишар Сш. Љубиша, објављује да ће издати цјелокупна дјела очева - у свескама по нет штампаних табака. Свакој свесци цијена је 30 новч. Претнлата се шаље издавачу у Биограду (Србија). Балканска улица број 30.

Непропуштамо нреноручити сваком православном свештенику у Босни и Херцеговини, а на по се свештенству дабро-босанске дијецезе да се по могућности претплате на сл>едеће црквене листове: „Жжммг/", црквени лист, кога су до сада издавали проФесори православног богословског завода у Задру, и који почетком 1888. г. прелази у руке протопрезвитера Јована Вучковића проФ. богословије задарске. „Истина" ће излазити у мјесечним свескама од три табака, досадањег Формата. Цијена је 4 Фор. а вр. годишње. Све пошиЛ)Ке, као писма, новце и др. треба управити: Бгес1ш84уи „ГзИпе" 2ас1аг (Ба1тас1Ја). „Глас Мсшине ", лист за црквене проповједи, хришћанску поуку, духовну књижевност и т. д. Уредник Сава Петровић Власник и издање штампарије А. Пајевића, у Новом Саду Излази 15. и пошл.едњег дана сваког мјесеца на читавом табаку. Цијена је листу на годину 2 Фор. „Црквени Гласник ", црквено - књижевни лист. Излази у Љесковцу (Србија) 15. и посљедњег сваког мјесеца на читавом табаку. Цијена годишња 5 Фор. Власник и уредник Димитрије Н. Алексић свештеник. „Вјесник Сриске Цркве и (види број 1. „Источника" од о. г.). „ХришЛански Вјесник ", часопис духовни за хришћанску поуку и црквену књижевност. Издавалац "и уредник Алекса Илић протопрезвитер Биоград (Србија). Цијена је листу 6 Фор. годишње а излази у мјесечним свескама. ^Школски Лисш и , који излази један-нут у мјесецу. Претплата је за цијелу годину 1 Фор. 50 новч. Власник и уредник Никола Ђ. Вукичевић. Сомбор.

Све наше старе поштоване претплатнике и читаоце учтиво молимо да изволе обновити претплату на овај лист. Позивамо и молимо све дужнике наше, нека се пожуре да од прошле 1887. године свој дуг подмире. На по се обраћамо се нашем родољубивом свештенству, учитељству и општинама, нека као и до сада, — који се за овај лист заузимаху, и у будуће заузму око прикупљања нових претплатника, и да нам на вријеме претплату достављају, како би се штампарски трошкови могли тачно исплаћивати. Сви бројеви овога листа осим 1-ог од ста|је прошле године па до данас могу се добити.

Власник и издавадац: АЕМ КОНЗИСТОрИЈа. — Земаљска штамиарија. — Одговорни уредник: Ђорђе Петровић, свештеник.