Dabro-bosanski Istočnik

Стр. 352

Д.-Б. ИСТОЧНИК

Бр. 21 и 22

укупна свештенства монагаког чина свега 19. Да л се св. Сава светкује и у римској цркви ? Написао Димитрије Руварац, парох земунскиПрештампано из „Новог Времена" за год. 1889. У Земуну 1889. НГтампарија Симе Наића.

Нако је постао данашњи број заповедних пра зника код Србаља ? Написао Димитрије Руварац, парох земунски. У Београду штампа Ј. Ј. Медицијан и Ђ. Кимпановић. (Обилићев венац бро! 1.) 1888.

Р Ј К 0 П 0 Сава Поробић из Горогаша (Херцеговина), свршени богословац срп. правосл. рељевског завода, рукоположен је у Требињу 3. Септ. о. г. за ђакона а 8 истог у Лзубињу за свештеника, и одређен је на парохију Пољичку у Требињском протопрезвитерату. Никола Адамовић из Травника (Босна), свршени богословац срп. православног рељевског завода, рукоположен је у Травнику 22 Септ. о. г. за ђакона а у Доњем Вакуфу 24 истог за свештеника, и одређен је на парохију Кори. ћ а н с к у у травничком протопрезвитерату.

Д 0 ж е II и. Миладин Попозић из Впшеграда (Босна)> свршени богословац срп. православног рељевског завода, рукоположен је у Сарајеву 6 октобра о. г. за ђакона а 8 истог за свештеника, и одређен је на парохију Рогатичку у Рогатичком протопрезвитерату. Софроније ЧалмиЋ из Залуковика котара власеничког и сршени богословац српско-православног завода рел.евског, рукоположен је за ђаконн, 22 октобра о. г. а за свештеника 26. истог, и одређен је за пароха на Цикотску парохију у протопрезвитерсту власеничком.

Пр оизведени. Јевстатије ГаћиновиЋ, настојатељ манастира протопрезвитерата и парох у Дервенти, произДобричева (Херцеговина), произведен је з а II г у- веден је за протопрезвнтера у цркви српској м а н а 29 Авгус.та о. г. у Требињској цркви. Мравици на дан 17 Септем. о. г. кад се и онВасилије Јунгић, надзиратељ Дервентског дешња новоподигнута црква освештала.

Одликовани. Ђорђе Марковић, свештеник и надзиратељ Лука ЛукиЂ, свештеник и надзирател, БуВласеничког протопрезвитерата одликован је гојнског протопрезвитерата одликован јецрвецрквеним појасом на дан 8 Септем. о. г. ним појасом на дан 24 Септембра о. г. у у Власеници. Доњем Вакуфу.

Кљижевни огдас. У свези са мојим првим огласом о издању „ПравОСЛавнОГ ДркввНОГ нрава", дужан сам објавити, да сам због незгода у експедицији одустао од намјере, да издам ту моју радњу у три свеске, него ћу је издати у једну књпгу. С тога они, који су ми послалп новац само за прву свеску, нека пзволе сада послати и за остале двије, па ћу им о моме трошку књигу послати. Штампа се сада 10. табак, и књига ће имати много већи обим, него што сам казао у првом огласу. У исто вријеме остављам отворену претплату још до краја децембра о. г. на условима првог огласа. Послије тога доба, књига ће се моћп добити само за цијену од п ет Форинт и. 2ага (Г>а]та1леп), 22. окт. 1889. Др. Н. Милаш.

Власник и издавалац: АЕМ Конзис. — Штам:. Шпиндлера и */1ешнера. — Одговорни уредник : Ђ. Петровић, свештеник.