Ekonomist

14 > VIII. Kpoanup.

Жетва кромпира износила је код нас, 1924—25, просечно, 11,376.150 мет. центи.

(Од тога треба одбити за семе 25 оф, т. ј- 284,403.750 кг. Остаје 858,211.250 кг.

Наш извоз — одбивши увоз, т. 1. 1,827.639 кг. — износио је 6,296.611 кг.

Остало нам је, према тому (претпостављајући да се сав преостали кромпир употребио за људску храну), за потрошњу у земљи 846,914.639 кг., т. ј. 65,! кг. на главу и на годину.

1Х. Пасуљ. Наша продукција пасуљаз била је једнака 895.186 мет. центи. Одбивши 10% ва семе остаје 80,566.740. кг. Одбивши увоз (т. ј. 447.502 кг.) износио је наш извоз 28 милујуна 810.881 кг. | Остало нам је, дакле, за потрошњу у земљи, 51,755.859 кг., или 3,98 кг. пасуља, на главу и на годину.

Х. Шећер. Наша продукција шећера износила је, за време кампање 1924/25 и 1925/26, просечно, 898.908 квинтала.

1 Највише кромпира продуцирала је Хрватска, 41,5% · затим Словеначка, 27,6% ; Босна, 11,4% ; Војводина, 9,5% : Србија, 6,99%; Далмација, 2,6% : Црна Гора, 0,49:

= Највише пасуља продуцирала је Србија, ал 406: затим Хрватска, 90,2% · Босна, 15,6% ; Војводина, 92%; Словеначка, 5,7% ; Далмација, 1,6%; Црна Гора, 0,39. :

8 По подацима Савеза Фабрика Шећера наше Краљевине.

Наше фабрике (Бечкерек, Црвенка, Ћуприја, Нови Врбас, Осијек,

Усора, Београд пи Белиманастир) продуцирале су следеће количине :

JA

у намитатим ИМ И Бена не at Nar - S Jp/3 аи ест 577.050 d. 5 1915/16 ZOO ен UR e ac E M do Od S, 110406 Ини са O EI сиса а 267.988 i j 40047 AB E РТ за JE M и ин 52.566 о лата Јо ата И O O OJI ADO ~ Поов ан S O IL O ан 2 : ši SPO) PAU a SA S aga aa m aa Ogar a do e S dl Oe OM ; (090 [99170 Mia. a Ia OK AM POLO UNEO SI JIE 0... 0 a B5000% ; |; OON. O ZOVI OPA KOS O ОН И O 2086 ? у OSA O PP O. PRO и Оаза ba 1991 | Ми Пап 125 ОВЕ + ~ ПОБ БОЈ 50 501

За кампању 1956/57 Пира СО 20.000