Ekonomist

517

2. Музички скупови, утакмице велосипедске, пешачке, "наутичке, утакмице на билијару, у мачевању и т. д. (сем приреза ва сиротињу и комуналних такса) 109 =

3. Кинематографи.

10%, no 15.000 фр- бруто месечног прихода; 15% на приход између 15000 и 50.000 фр. 20% на приход исмеђу 50.001 и 100.000 фр., и 25% на приход преко 100.000 фр., сем прирева | за сиротињу и комуналних такса.

4. Балови, утакмице у хрвању, борбе с биковима, гађање голубова, бојеви петлова, тејконцерти, супеконцерти и сви остали слични етаблисмани, ма којима се средствима служили : 259, од цене места или улавнице и свиг притода, поред»приреза за сиротињу« и осталих комуналних такса.

На неке од ових приређивања изузетно се смањује стопа таксе на 6%, н. пр. борбе зване »Ландеске« (Гаскоња), провансалске (Прованса) које имају национално-историјски карактер.

Осим тога наплаћиваће се на име таксе 25% на Сонора ским утакмицама за свако место плаћене више од 20 фр. и 10% ва место испод 20 фр. e

Кад се у једном локалу изводе атракције различитих врста, такса ће се рачунати према атракцији најнпмсе тартшре, ако њено трајање обухвата бар 3/, времена целокупног програма. Ако неко издаје бесплатне улавнице оне се имају порезати према цени места (седишта) као да су плаћене, а улазнице са смањеном ценом поревују се према цени која би се платила. Абониране карте порезују се по нормалној тарифи закупљених места, а абониране карте ва неодређен број престава порезују се као обичне карте за сваку представу на коју се са њима може ући или према броју дана за колико времена оне вреде.

Ако се уз карту обавезно плаћају и други закупи, као гардероба и т. д., такса ће се распоредити према укупној цени.

Општине су овлашћене да раврежу своју таксу (чију тарифу одобрава окружни начелник) на биоскопе п јавне установе где свира музшка или где се дају позоришне представе.

Сопственици и ортанизатори поменутих утанова и приређивања дужни су на 24 часа пре представе, забаве и т. д. на обрасцу таксираном са 2 франка пријавити све своје представе најближој фин. управи. |

Од ових такса ослобађају се представе чији је приход "намењен искљуниво :: >