Filatelista

Ово је заиста лепо издање, неки Западно Немачки филателистички часописи већ га рекламирају и позивају филателисте да са њиме обогате своје збирке, али ми се ипак питамо: да ли је баш те велике, лежеће женске актеве требало издавати поводом овог нашег великог националног празника и после прошлогодишње серије „Народни хероји'2 Чини нам се да неби било препоручљиво на једној изложби поређати у једној збирци поводом Дана републике издања по годинама и после „Народних хероја" придодаги овогодишње издање.

ВЕСТИ ИЗ САВЕЗА

1. — Одлуком Управног одбора од 23. о. м., дато је овлашћење председнику СФС Давору Соколићу, да у вези разговора које је имао са надлежнима и писма Савеза филателиста Хрватске, може повести потребне разговоре ради оформљења једног тела које би представљало Савез филателиста Југославије.

Предлог СФС је, да ово тело сачињавају председници републичких савеза филателиста са једним изабраним секретаром. 2. — Позивају се сва друштва да одговоре на распис од 29. Х 1969. године. 3. — Ради израде биланса Савеза, потребно је да сви

чланови СФС-а измире своја дуговања на име чланарине код својих друштава.

4. — Канцеларија СФС располаже са извесним бројем часописа из раних година које ће уступити члановима ради комплетирања. Цена једног броја часописа je 1.— динар. Исто тако канцеларија има још известан број каталога Југославија за 1970. години, по цени од 22—– за један комад.

серија ЕУРОПА — ЦЕПТ

излази 20 децембра 1969. год. емисија 650.0000 серија задњи дан уплате 15 децембра 1969. год.

Дана 19 децембра 1969. год. канцеларија СФС констатоваће стање уплате на жиро рачуну.

10