Filatelista

На седници Управног одбора СФС одржаној 23 октобра тг. донете су следеће одлуке:

— да Друштва у што краћем року а најкасније до 10 јануара 1970. год. доставе бројно стање чланства по месецима за 1969. годину

месец одрасли омладинци укупно

јануар фебруар

децембар

— да доставе упитнике које су добиле од СФС у што краћем року како би канцеларија СФС могла издати нове чланске карте.

“" да доставе адресе задужених и одговорних чланова у погледу обавеза према СФС — чланарина, уплата и пријем марака, службене поште и часописа.

— да најкасније до 15 јануара 1970. год. изврше уплату чланарине а 1969. а уколико имају остварени проценат од марака да дају сагласност за коришћење тог износа.

— изабрани секретар СФС није у могућности да ову дужност обавља из службених разлога те је на његово место коптиран друг Александар Александрић дугогодишњи секретар Савеза и секције за размену марака, познат је својим радом у филателистичким круговима.

— такође је коптиран за члана управе друг Пешевски Јордан који је и раније био члан наше управе.

ж

Канцеларија СФС примила је знатно мању количину серије АКТОВИ те је у таквој ситуацији дошло до смањења према извршеним уплатама.

Како Друштва и поред више опомена нису доставила тачан број чланства по месецима за ову годину то се расподела извршила према уплатама а по одбитку заостале чланарине за 1968. год. и дуговања за пријем марака у текућој години.

У жељи да се избегне таква ситуација моле се Друштва да у наредној години редовно достављају бројно стање чланства а

да своје уплате изврше најкасније седам дана пре изласка серије како би се имала евиденција о извршеним уплатама.

Канцеларија СФС констатоваће стање извршених уплата на жиро рачуну, дан раније од изласка серије.

Уредништво часописа одмах по добијању програма издања ЗЈПТТ за 1970. годину, објавиће а исто тако објавиће и имена друштава која не извршавају своје обавезе према СФС односно према чланству.

11