Filatelista

СВИМА ДРУШТВИМА САВЕЗА ФИЛАТЕЛИСТА СРБИЈЕ

Пословна 1969 година ближи се крају те Управни одбор Савеза филателиста Србије већ припрема извештаје о резултатима свога рада у протеклој години.

Истовремено постављају се нови задаци и траже путеви за бољу организацију и оживљавање рада са филатедаистима и друштвима. Управни одбор има наде да ће се појединци и друштва одазвати овом позиву за сарадњу те да ће допринети са своје стране, да се нови задаци одмах на почетку године поставе са свима својим обавезама. Ако се друштва буду одазвала нашим тражењима пружиће се алановима очигледни примери активности новог Управног одбора СФС.

У овом тренутку као први најважнији задатак постављамо активнији и организованији рад свих на часопису филателиста. Ми сви имамо исту жељу да наш лист представља заиста нашу филателистичку стварност како у нашој земљи тако и у односу на све филателистичке манифестације у другим земљама.

Да би се те наше жеље оствариле и да би наш часопис постао омиљен актуелан и тражен, треба сви заједно по нешто да допринесемо његовом бољем изгледу и садржају. Зато је потребно да сви филателисти буду и сарадници листа. У исто време треба да поклонимо и пуно поверење изабраним члановима у Уредништву нашег часописа.

Из ових разлога молимо наша друштва, да одмах одреде неког од својих чланова за дописнике. Они ће сакупљати материјал од чланова а у исто време давати своје дописе о свему што може да интересује широки круг у нашој земљи. Са таквим сталним материјалом лист би могао већ са својим првим бројем у 1970. години, да постане актуелнији, јер би филателисти у свима местима нашли нешто интересантно за себе. Тако би почетак извршавања наших задатака показао активност Управног одбора у повезивању и зближавању чланова и друштава са савезом.

Надамо се да ће друштва прихватити овакво понуђену сарадњу и одмах одговорити на овај допис.

ЗА УПРАВНИ ОДБОР САВЕЗА ФИЛАТЕЛИСТА СРБИЈЕ

председник Давор Соколић

12