Filatelista

ПИСМО ОМЛАДИНЦА ИЗ УНУТРАШЊОСТИ — Са падина Романије

12. Х 1969. Поштовани пријатељи!

И ја сам филателиста. До сада имам 500 маркица и то све страних. Разуме се то није много, но биће их и више. И ово марака што имам добио сам их од својих пријатеља из иностранства.

Ти моји пријатељи из иностранства мени пишу и често у својим писмима захтјевају да им ја пошаљем наше марке. Ја сам им слао, али сада их немам и ето обраћам се Вама да ми пошаљете марака. У обзир долазе и наше и стране, Молим Вас будите добри и пошаљите ми пуно маркица! „Ето само толико".

Желим Вам све најлешше и пуно успеха, топло Вас поздравља — Милорад.

Адреса: Милорад Станар, Дједовци — Соколац СР БиХ

Драги Милораде, Редакција нашег часописа објављује Твоје писмо, па ће Ти се можда јавити неки старији филателиста да Ти помогне. Ми Ти шаљемо наш часопис да се упућујеш у филателију. Савет је да се даље трудиш и да даље сакупљаш марке. Такође да добро учиш.

РЕДАКЦИЈА

10 IZLOŽBA I 20 GODINA RADA FILATELISTIČKOG DRUŠTVA U SENTI

Filatelističko društvo u Senti osnovano je 1949. godine. Od svog osnivanja do danas društvo je postiglo veoma lepe rezultate. Ono sada broji 98 članova a od toga broja 65 su odrasli i 33 su omladinci i pioniri. Aktivnost članova je veoma raznovrsna što se vidi i po 10 me da svaki odrasli član, a priličan je broj i omladinaca pored opšte zbirke opredelili su se i za neku od tematika. Nije mali broj onih članova koji pored opšte zbirke jugoslovenskih maraka imaju i opšte zbirke izdanja SR Mađarske i nekih drugih zemalja. Tema” tike zbirki takođe su veoma različite kao što su: Flora, Fauna, Fol

14