Godišnjak Kralj. Srba, Hrvata i Slovenaca za 1926 god.
ГОДИШЊАК КРАЉЕВИНЕ С.Х.С. 243
Б ЦАРИНА рој Максим. Миним, тарифе НАИМЕНОВАЊЕ _ став. став. динара динара 17. Земљани орах и лешник: – 100 кгр. 1. У љусци 0... ... ... — 202. Без љуске .., ... ... 130.— 35.18. Лимуни, поморанџе „китре: 1. Свежи: a) лимуни ... ... -. 25.— сл. 6) китре, поморанџе 25.— 52. Кора лимуна и поморанџе | 0... --. 25.— 20.3. У саламури, у сланој води... ... --. 25.— 12.19 Нарови и банане ... ... 55. —– 40.20 Бадем и коштице од кајсије, брескве и шљиве: 1. Бадем зелени 40.-— 30.2. Бадем зрео и коштице од кајсије, брескве и шљиве: а) у љусци ... ... 80.— 20.6) без љуске ... ... 130.— 3521 Скокве: Свеже 25.— 20i Суве: ај у завојима до закључно 10 кгр. 90.— 25.6) друкчије завијене 55-— 15.22 Маслинке свеже или суве... 40.— „30.23 Пињоли, кокосов орах 55.— 10.24 Све непоменуто јужно воће... ... . 40.— 30.д) Колонијална. роба u њени сурогаши 25 Кафа: Сирова ... .. . 80.— 80.3 Пржена, па и млевена .. 180.— i80.—K 26 CyporaTH кафе . пе 80.— 60.27 Какав у зрну или У љусци: 1. Сиров пе 14.— 10.2. Пржен te te a 70.— 50.28 Uaj .... 150.— 120.29 Зачини У зрну, љусци, истуцани; . Ванила, шафран и шафраника о... 650.— 500.2. Цимет, мушкатни цвет, мушкатни орах 400.— = 300.3. Бибер, исијот, бадијан, капра, мајоран 140.— = 100.ту Уљани плодови, уљано семење и разно друго семење 30 Уљани плодови ... .-. сл. сл. 31 Уљано семење: ... --. 1. Сунцокретово . сл. сл. 2. Сезамово, маково и тиквено 0... ... --. сл. сл. 3. Памуково, ланено, конопљено и рициннусово сл. сл. 4. Остало ... .. сл. сл. 32 Аниж, ким, коријандер 40.— 30.33. Све остало семење: +. Свих врста детелине 14.— 10.2. Дуванско ...... ... сл, сл. 3. Шећерне и сточне репе сл. сл. 4. Цвекле и других непоменутих репа; зе• лени, мркве, мирођије и осталог поврћа . па 20.— 15.5. Семе цвећа. e е 70.— 50,6. Нигде непоменуто 20.— 15.—
Број ЦАРИНА таџије НАИМЕНОВАЊЕ Максим, Миним,
динара динара е) Цвеће и биље за украс
и расађивање 100 кгр. 34 Цвеће за украс и кићење 1. Свеже ...... 500.— = 200.2. Осушено ........ 700.— 6500.35 Палмово лишће: ..... 260.— 200.36 Биље за расађивање: 1. Цвеће ... 80.— 60.2. Шибље, дрвеће, "бо: _ кори... .. 14.— 5.3. Главице и кртоле цвећа ...... 40.— = 30.4. Винова лоза ...... 14.— 10.5. Калем-гранчице ... сл. сл.
ж) Биље за сшочну храну: 37 Сточна храна зелена
или сува .... сл. сл. 3) Биље за индустрију и лекарију 38 Биљна влакна 1. Памучна ......... сл. сл. 2. Ланена и конопљена сл. сл. 3. Јутина ,.. ... 0... ... сл. сл. 4. Остала ..... сл. сл, 39 Дуван у листу и и отпаци дувана ... . сл. сл. 40 Хмељ ..... 90.—- = 70.—
41 Биљеи биљни делови за израду боја .........
1. Свежи ... ... 0... ... сл. сл.
2. Осушени ........ сл. сл. 42- Шећерна репа и цихо-
рија:
1. Свежа ...... ... ... 2.50 2.—
2. CyBa... ... . 20.— 15.43 Луфа, ламинарије (мор-
ски купус) и друге алге сл. сл. 44 Еспарто (алфа), шпан-
ска трска:
1. Сирова или сува ... сл. сљ.
2. Цепана, мочена ... сл. сл. 45 Биље, биљни плодови,
цветови... ... а сл. — сл.
46 Биље непоменуто: 1. Неуситњени, неисту-
цани: а) егаотични ...... сл. сл. 6) остали ......... 70.—– 50.—
2. Уситњени, истуцани, млевени:
а) егзотични ... .: 25.— 20.6) остали ......... 90.— 70.и) Сокови биљних плодова
и биљака
41 Сокови воћних или биљних плодова:
1. јагода и малина ... 140.— 100.2. Лимуна, поморанџе 140.—' 100.3. Осталих плодова 140.— – +00.—
48 Сокови воћних или биљ-
них илодова и биља
који се употребљавају
у индустрији... ... 25.— 20.49 Биљни восак сваке врсте _— сл. сл.
2. ПРОИЗВОДИ СТОЧАР СТВА
а) Живе животиње
50 Коњи и кобиле; од комада . Стари преко 2 год. 130.—– 100.2: Стари 2 године или мање .... .. 70— 50.51 Мазге, магарци пе 14.— 10.—
16%