Godišnjica Nikole Čupića

Чланци за прву „Годишњицу“ да буду само од чланова. 7

овог Одбора.

г.) Ни један чланак да не буде већи од три штампана табака ; а укупни трошак око „Годишњице“ да не буде већи од 100—120 дуката.

У Т-ој књизи да се објави овај програм, да се зна какви

се чланци примају и како. —

2

За овај састанак бејаху стигли Одбору ови списи: „мена као газдарица од др-а Лоренца пл. Стајна“, превео Вукашин Ј. Петровић ; „Характер, од Самуила Смиле-а“, с немачког превео Ат. Николић; „„Кивоти и дела великих људи у свих народа, књ. ПК од М. Ђ. Милићевића ; „Антрополошки тпринцип у философији од Чернишевског, критика на спис П. Л. Лаврова“ превео В. Зебић. — Првоме спису одређени бише за оцениоце Чед. Мијатовић и Св. Н. Вуловић, другоме М. Ђ. Милићевић и М. Ракић, трећем Ст. Бошковић и Ст. Новаковић, а за четврти решено би, да се и не даје на оцену, но да се врати с тога, што је то критика на спис, којега у нас преведена још нема, и што је сам превод врло слаб.

д Решено би, да се помагачу благајникову одреди 15 —

петнаест — дуката награде. Деловођи да се да за прошлу годину 10 — десет — дуката.

1

Члан 4. „Уредбе“ вели, да „Одбор прима рукописе и одређује им цениоце“ а чл. 8. „да ће се за поднесено дело умолити двојица књижевника, да се приме прегледања и оцене“. Одбор. налазећи, даће се радња његова у овом правцу свакојако успоравати, ако се не одреди краћи начин извршивања 4-ог п 8-ог члана о одређивању ценилаца, реши ово: за свако новопод-