Godišnjica Nikole Čupića

6. Слике из времена. реформације, од Ст. Бошковића.

7. Петар Петровић Његуш , песник сриски, од Св. Вуловића. Чупић је у гроб однео тугу, што није доживео да роду своме послужи сабљом у руци, по примеру славнога деде свога ; али би његовом родољубивом срцу лакнуло сада, када би баш из главнога стана јуначке српске војске зачуо глас, да је његова Годишњица храбрим борцима врло добро дошла, својим осветљавањем рада Немањина, и обележавањем граница пређашње Србије. '

И одзиви са стране (из Париза, Петрограда, Прага и Загреба) утврђују нас у мисли да је предузеће ово погођено, и да ће — вршено како треба — бити српској књижевности на корист а имену завештаоца на славу !

По ранијој одлуци, пододбор је један број егземплара Годишњице разаслао редакцијама и знатним књижевницима, славе ради самога завештаоца. Још о неким егземпларима биће мало час нарочити предлог.

На продају те су књиге дане: књижари Валожића, у Београду ; браћи Јовановићима , у Панчеву и браћи Поповићима, у Новом Саду. Сваком је уступљено по 25 процента.

По ранијим одлукама одборским, набављен је ове године велики орман за књиге и хартије задужбинске, и изрезан печат за коресподенцију одбора.

Новчано стање задужбине данас је ово: ТРОША ПР.

| Код управе фондова по признаници од 29 Јула

ОД ЧИ А Ода а јан и 11.198 9 Код управе фондова по признаници од | Септембра 1875 године ФУ 12357. . . . . . . 28.65934

' Писмо члана ђенерала К. О. Протића, од 100. м, из Ниша.