Godišnjica Nikole Čupića

4“

ПИ СЕ РВ раста

“> џ '

78

4

Председник приказује одбору прву свеску најновијег Керијевог списа „Јединство закона, доказано у односима природних, социјалних, духовних и моралних наука“ у преводу г.г. Ст. Поповића, професора вел. школе и Мих. В. Вујића, писара министарства Финансије. Одлучи се, да се за референте овога дела умоле члан одбора г. Чед. Мијатовић и г. Милан Кујунџић, професор вел. школе.

5

Председник приказује одбору г. Чед. Мијатовића историјску студију „Бурђа Бранковића, Смедеревца “ у којој је писац и оне неколике партије, што су већ у неким нашим часописима штампане, више или мање прерадио, тако, да је студија, што се сад одбору подноси, у целини својој са свим ново дело. Одлучи се, да се за референте овога дела умоле члан одбора г. От. Бошковић и г. Светомир Николајевић, проФесор вел. школе.

б

Како није прерано старати се о прилозима за другу књигу „Годишњице,“ председник предлаже, да се једним споменом у записнику данашњег састанка објави књижевницима, који би били ради што за другу књигу Годишњице написати, да се њихови прилози очекују. Одбор усвоји овај предлог.

Председник одбора

М. ф. Милићевић.

да деловођу члан одбора

Ст. МОВАКОВИЋ.