Godišnjica Nikole Čupića

О БАЛШИЋИМА 199

у Драч. Константина погубише Млечићи у Драчу године 1402. Биће да је био као господар Окурије клетвеник млетачки ''"),

Гојко п Иваниш Страцимировићи. У уговору Ђурђа П. Страцимировића ес Млечићима, године 1396, проглашава се Ђурађ П са свима својим синовима п насљедницима (сит опитбиз јитз ср ћетефриз 8028) за властелина млетачког, и даје му се право да може учествовати у Вељем Впјећу млетачком ''").

Из приведених ријечи излази да су тад осим Балше (ПТ) најмање још и два друга сина у животу била — јер ријеч сви показује да их је више од двојице било, почем би иначе стајало само „синови“. Према томе мора да су године 1396 још живјели Гојко и Иваниш.

Иванита зове Орбин „Јованом (Слога) '); а Норј га зове кнезом Цетињским (Соте де Се(пије), додајући да је умро 1416"'"').

Стефан Балшић. Стефан се помиње у вријеме "ратовања Баоше Ш. са Млечићима (године 1420). Млечићи га сматраху за насљедника Баоше Ш., а зову га „јејатиз де Вадзив и бгејапиг Ае Валза ' ')

Норј та зове Згејапо или ево (Стрезоје 5 а ставља за вријеме у коме се појављује године 1417——1421'"'5). Мијатовић износи да је Стефан војевао против Млечића у Зети још године 1430''").

Може бити да је Стефан спн Константина, Балшића.

Јован Гојислав пи Гојко Балшићи. Ово су синови претпоменутога Стефана, који је био ожењен Блајком Кастријотовом.

„Јован Гојислав тодине 1470 потражује да му се изда Свач у Забојани. За Гојка се каже да је