Godišnjica Nikole Čupića

онда се од Забела, код извора кисјељака, прелази Бистрица у манастир.

Други пут од Џећи иде у Призрен пећкијем пољем, све Бистрицом де Будисавца п Јелењака, гдје прелази Дрим Прекорупју и овим на Рељино Камење пи село Свргаш прелази Мирушу из пећке на_ хије у призренску изнад Подлужја, а иде Подримом на Ораовац, В. Очу, Жочиште, Оптерушу, Ретимље, Зојић, В. Србицу, М. Србицу у Призрен.

Трећи пут полази од Пећи сјеверу Витомирицом, прелази Дрим, и Подгором удара на Исток, Црколез, Бању и даље иде Митровици и Вучитрну. Овај иде и Н. Пазару.

Од Пећи на Витомирицу одваја се пут и за Рожају и иде планинама преко љеба и Штедима.

Са г. Лима прелазе планине к Ругови још и. ова три пута за Пећ: први пут из Полимља иде уз Велику, пење се уз Цикуше, прелази Чакор, силази Бјелуом, код Куле више Котлова, спаја се са главним путем од Плава и Гусиња.

· Други пут с Лима полази са Сеоштице Шекуларском Ријеком, у Шекулару удара на село Улицу, прелази Јаворке пи другом Шекулареком Ријеком, притоком бистрице, — силази на Јошаницу, у Кућиштима спаја са главним путем за Пећ.

= "Трећи пут' полази од Берана с Лима уз Јасиковац на Дапсиће и Петњик косом Надбарја, на · Мургашу прелази к Ругови планинеку косу; која је овдје везала Јаворке с Мургашем и силази у Лекаџевиће, одакле иде ријеком и клисуром, из које излази у село Стару Ругову или Дрељане, иту се спаја са вусињским путем.

ГОДИШЊИЦА хуУПЛ. 1