Godišnjica Nikole Čupića

Ур. 1. Књижевни рад.

На својим састанцима у 1913 години Одбор се бавио оценом списа поднесених за Годишњицу и примио: 1. Дра Миленка Р. Веснића: Имбро И. Ткалац — први помен; 2. Дра Веселина Чајкановића : О грчким и рим- ским изворима Досишејеве збирке басана; 3. Андре Гавриловића: Беч Као заштитник М. Светшића и почештак рада Ђ. Даничића; 4. Андре Гавриловића: Традиција о Бранковићима у Гундулићеву „Осману“; 5. јов. Миодраговића : Двадесетпетогодишњица једне необичне Културне установе (вечерње школе Др. Св. Саве); 6. Вој. А. Гавриловића: Лични лекар-Вука Ст. Караџића, биографске белешке; 7. Стевана Симића, професора : Историја Кратшовске Области; 8. Узето на знање да је од чланка Ивана Иванића: Српске школе у Турској, који је почет у 32. Годишњици, остало за продужење у 33. Годишњици.

За време штампања Годишњице Председништво је примило: 9. Чланак Дра Петра Колендића, Фра Бартуо Качић— Жарковић по препоруци члана Одбора Дра Тих. Ћорђевића; и 10. Чланак Андре Гавриловића: Владика Раде, његова поезија и путовања триде· сетих година — и ако је за ову Годишњицу већ било грађе колико се у Годишњицу обично уноси, Председништво је и овај чланак унело у ову Годишњицу из разлога што се ових дана прославља стогодишњица Владике Рада — Његоша.

Сви су ови чланци И наштампани у 33. Годишњици, која је наштампана у 500 егземплара, а износи 25 штампаних табака и пет страна књижевнога текста.

1]. Имовно стање.

1. Фонд. динара

Стални капитал Задужбине код Управе Фондова износи сада -. 5 аи а у об не

Свега а ин „74 ИЕ