Godišnjica Nikole Čupića

ХИ

у.

Деловођа износи предлог да се изаберу председник и деловођа. Предлаже да за председника буде изабран _ један од г. г. Срет. Стојковића и Др Тих. Ђорђевића. | 2

Одбор је једногласно понудио председничко место _ досадашњем деловођи Жив. Симићу. Он је захвалио на почасти, али је изјавио : да је у интересу саме установе да председничко место заузме човек агилнији, енергичнији, који има веза са савременим просветним „људима и установама, док је, међутим, он већ више везан за кућу и живи повученим животом. Зато не може да се прими избора и моли да се за председника избере друго лице.

Уваживш“ те разлоге Одбор је потом једногласно -_ изабрао за председника г. Срет. Стојковића. Г. Стојковић је захвалио на указаној му почасти, али из „истих разлога, које је навео и садашњи деловођа, не може да се прими председништва.

Најзад Одбор, уваживши и разлоге г. Стојковића, изабрао је за председника г. Др Тих. Р. Ђорђевића.

За деловоћу и благајника Одбор је и на даље изабрао досадањег деловођу Жив. П, Симића.

М1.

Председништву је остављено да сазове, кад нађе за потребно, Одбор на ванредни састанак ради договора о томе: шта Одбор у овим приликама сме пре„дузети од послова који спадају у његов круг.

С тим је састанак закључен.

Деловођа, Председник, Жив. П. Симић. Др Тих. Р. Ђорђевић.