Godišnjica Nikole Čupića

ХТУ

П.

Како је у току ратног времена овај Одбор изгубио своја четири члана: Ст. Новаковића, Љуб. Ковачевића, Добр. Ружића и Момчила Иванућа, потребно је да се напишу и у наредној Годишњици штампају · некролози овим члановима Одбора, како је то већ раније уведено као“ правило.

Примили су се Павле Поповић да напише некролог Ст. Новаковићу, Др Влад. Ћоровић — Љуб. Ковачевићу. Остављено је председништву да ангажује лица која ће написати некрологе Добр. Ружићу и Момчилу Иванићу.

~"

Деловођа, Председник, жив. П. Симић. . Тих. Р. Ђорђевић.

САСТАНАК

ОДБОРА ЧУПИЋЕВЕ ЗАДУЖБИНЕ држан у Београду 19 новембра 1920 г.

Били су: председник Др Тих. Р. Ђорђевић; чланови: Жив. П. Симић, Срет. ]Ј. Стојковић, Гаврило јовановић, Др Радован Кошутић, Др Милета Новаковић, Др Влад. Ђоровић, Др Веселин Чајкановић.

|.

Председник саопштава да је према одборској одлуци донетој на састанку од 2. априла о. г. чинио покушаје да се од пређашњих Годишњица распрода што више те да би се створила могућност да се приступи штампању наредне Годишњице, и да се нешто у том погледу успело, али да то не даје могућности за штампање Годишњице. Међу тим он је учинио корак код Министарства Просвете и Управе Фондова односно питања о камати на задужбински капитал за време рата, и добио је изјаву Управе Фондова да ће она камату на задужбински капитал рачунати и Од-