Istočnik

источник

Стр. 79

ностаса у истој дркви — висока земаљска влада поклонила је и ове године цркви Блажујској још 32У фор., које је црква платила као таксу за цренос завјештаног легата блаженоупокојеног митрополита Николајевића. На овим келикодушним поклонима ова општина подноси и овим путем високој земаљској влади своју најусрднију благодарност. За српско-православну црквено школску општину: У Блажују, МЈесеца фебруара 1899. Ристо Јокановић, Цресједник: |1; ч )0х Јово Шиирић. Лазар Пухар, почасни оружнички наредник из Ледића (котар Сарајево), поклонио ^е нашој светој цркви у Блажују 100 фор. (једну стотину фор. а. вр.) у име благодарности према светом Божјем промислу, који га је спасао од приправл>еног му мучког убијства. На овом његовом хришћанском и племенитом дару изриче му овијем потписана општина своју усрдну благодарност са жељом и топлом молитвом Господу, да га увијек чува и заклања од сваке биједе и невидовне напасти. За српско-православну црквено-школеку општину: У Блажују, мјесеца фебруара 1899. Ристо ЛокановиК, српско-православнн парох.

Званични огласи. Српско-православна АЕМ. Консисторцја Дабро-босанска. Број 607 РеФ. 1. брТ 229 Едзагхстг- з-1 На молбу Милице Беговића, рођене Ђурића из Обљаја, когара љеванекога, позива се Миличин законити супруг, Пајо Бегокић, родом из Дивосела, у Лици, који је још 1887. тужите.т>ку, као своју закониту супругу напустио и непознато у свијет отишао, да се у року од 3 мјесеца, рачунајући од дана првог едикта, потписаној конзисторији као духовном суду у брачним процесима, писмено или лично пријави и мјесто свога становања означи, јер ће му се у противцом случају, као одсутном поставити службени заступник, који ће у поведеном брачном процесу до коначног ријешења заступати. У Сарајеву, 4. марта 1899. АЕМ. Консисторија Дабро-босанска.

Српско-православна АЕМ. консисторија Дабро-босанска. 323., ех 1899. 3- В Рв*. ј., бр. 134. О 2Г а. С. Овим се отсутна Катарина Дујића, рођепа Петровића, законита супруга Манојла Дујића, из Добоја, обавјешћује, да јој је. постављен