Istočnik

Стр. 80

Бр. 6

службени 'заступник тгарох добојски ч. г. Јован Врањешевић, с којим ће се у смислу расписаног едикта од 27. августа 1898., бр, 2468, реф. I., бр. 980, брачни процес ради коначног развода брака даље повести и довршити, ако тужена Катарина лично илн преко другога заступника не преузме своју одбрану. Сарајево, 21. јануара 1899. АЕМ. консисторија Дабро-босанска

Српско-православна АЕМ. консисторнја Дабро-босанска. Бр. 324., ех 1899. _ 3—3 РеФ. Г. бр. 135. О Г Л а С. У смислу расписанога едикта од 23. октобра 1898., бр. 2890, реф. I., бр. 1146. (види „Источник" бр. 21., 22. и 23. од 1898.) овијем се јавља туженом Алекси Савићу, да му је консисторија поставила службеног заступника у лицу пароха сарајевског ч. г. ЈВубомира Нпколића, којем ће се сва односна рпјешења мјесто туженога уручивати, и са њиме, као постављеним заступником дал.п ток брачног процеса ради развода брака повести и довргиити, ако не би тужени другог заступника опуномоћио, или се сам лично консисторији пријавио. У Сарајеву, 23. јануара 1899. АЕМ. консисторија Дабро-босанска.

Српско-православна АЕМ. консисторија Дабро-босанска.

ЈМ1 31 -. Е днкт 3 -з Р. I., бр. 93. ^ На молбу Ане Милиновића, ро^ене Радићеве у Вужиму, котара крупског, позива се њезин отсутни муж Јово Милиновић из Вос. К'рупе, који је супругу и двоје дјеце прије седам година безразложно напустио и незнано у свијет отишао, да се у року од три мјесеца рачунајући од дана овога едикта, потписаној консисторији, као духовном суду, писмено или лично пријави и мјесто својег становања означп, јер ће се у нротивном поставити службенн заступник, који ће отсутнога у поведеном брачном процесу до коначног ријешења заступати. У Сарајеву, 4. фебруара 1899. АЕМ. консисторија Дабро-босанска. „Источник" излази два пута и то 15. и пошљедњег дана у мјееецу. Цијена је листу на цијелу годину 4 фор., а на пола године 2 фор.; за стране земље на цијелу годину 5 фор., а на пола године 2.50 фор. Учитељима оеновних школа и ђацима даваће се лист у пола цијене. Претплата се шаље администрацији листа, а руко пиеи уредништву. Рукописи не враћају ее. Прва ерпека штампарија Риете Ј. Савића и друга у Сарајеву.