Izveštaj o radnji srpskog društva „Crvenoga krsta“

122

i

Др. Гонепјоровски, М. Јовановић, К. Лекић, Д. Џешика, д-р Л. Стефановић и Ст. Ћурчић.

Бр. 1.

Пошто су прочитани протоколи састанка од 15. и 18. Јануара, г. Илија Маргетић, жели да се у протоколу седнице од 15. Јануара каже, како је он тражио за резервни фонд два пута онолико колико је усвојено, — и одбор решава:

Да то уђе у записник.

Бр. 2.

Шриступи се већању шта да се одговори г. министру унутрашњих дела на његов акт у коме тражи ближа обавеш= тења о друштвеним повереницима у иностранству (према допуни друштвених правила) и одбор решава :

да се незнатном изменом онако одговори г. министру, како је секретар написмено предложио.

Бр. 3.

() оставци секретара г. Мил. От. Марковића решава Главни Одбор са 11 против 1 гласа (г. Ов. Николајевића) а један члан се уздржао од гласања — овако:

Главни Одбор уважавајући досадањи користан рад г. Марковића по српско друштво Шрв. Крета и налазећи да нема ос нованих побуда за давање оставке, изјављује жељу да г. Ми– лан Ст. Марковић остане и даље секретар Гл. Одбора.

Бр. +.

Дугогодишњи члан Гл. Одбора г. Јован Бошковић јавља писмом од 19. Јануара о. г. да је изабран у одбор за изда вање Вукових дела, па како ће тај огроман и дуготрајан посао заузети му цело слободно време, то је принуђен да даде оставку на све своје споредне дужности, па и на управно чланство у „Црв. Крсту“. Главни Одбор решава:

слева

је јаван

Маи