Izveštaj o radnji srpskog društva „Crvenoga krsta“

25

Српско друштво Црвенога Крста, пенећи многогодишњи рад г. Јов. Бошковића у овоме друштву, а уважавајући раз= тоге. наведене у оставци, уз захвалност и признање дојакошњег рада уважава му оставку. Главни Одбор изјављује уједно жељу, ла му председништво подари друштвено одличије.

Бр. 2.

Шриступи се већању шта да се ради са пододбором јагодинеким, односно како да се поступи према његовим председнику, који ни како не шиље готовину од 5796 динара 26 пара, а шта са пододбором ужичким и његовим председником, који такође никако не шаље готовину у 274 дук. ћес. и 38 пр. — Главни Одбор после подуже дебате решава:

1) да се у Јагодину пошље Г. Лим. Пешика, који ће по упутетву, које ће му дати Г. председник, извидити целу ствар п урадити што буде потребно за осигурање поменуте суме, ако је у опасности, — И

9.) да се ужичком председнику пододбора поново пише и Да се позове да одмах пошље готов новац, а о Ђурђеву-дну и остатак с интересом, који он дугује друштву, јер је без одобрења Главног Одбора издао новац под интерес на своје име.

Председник Главног Одбора, члан државног савета В. Вујовић. Белсжио Члан Главног Одбора,

Сстев. Ћурчић

Састанак председништва 8. Фебруара 1855 1.

Били су: пл. В. Вујовић, Др. Медовић, М. Јовановић, Л. Пепшка, М. Ст. Марковић.