Izveštaj o radnji srpskog društva „Crvenoga krsta“

128

кључно из интереса депо-а, тако, да друштво српског Црвенога:

Крета нема никакве одговорности ни за исплату згодитака ни за амортизацију.

Кад Главна Скупштина српског друштва Шрвенога Крста прими овај пројекат и кад га одобри краљ. влада, Главни је Одбор обвезан да позове потписану банкарску кућу, да за четир недеље од дана препоручено послатог одговора Главног Одбора, положи код благајне друштвене кауцију у готову у 200.000 дин. Чим се ова кауција положи, дужан је Главни Одбор да предузме код краљ. срп. владе нужне кораке да сеу корист друштва издате срећке могу котирати на берзи у Бечу.

“у

И.

Кад се положи потпун 1.000.000 дин. српском друштву Црвенога Крста и кад се положи 10,000.000 дин. 49/. угар. влат. ренте као и готовина у 650.686 дин. код Англо Банке, друштво Шрвенога Крста издаће срећке потписаној банкарској кући Ад. Шпрингер « Касел.

Штампање срећака извршиће се под надзором српског друштва Првенога Крста, а о трошку речене банкарске куће или њеног правног пријемника.

5, 8.

Ако аустријска влада не одобри котирање ерећака на бечкој берзи, то ће се кауција у 200.000 динара одмах потписаној фирми вратити, а посао сматра се као ништаван, тако да ни једна страна не може од друге тражити накнаду штете.

9.

с7>

По пријему ове понуде од стране српског друштва Првенога Крста и по одобрењу од стране краљ. владе (5. 6). па у року од четир недеље рачунећи од дана позива (8. 6.) друш= тво неће ступати са никим у преговоре о сличној понуди а

анинртетнет деца ега ЕВРЕ