Izveštaj o radnji srpskog društva „Crvenoga krsta“

(|Q

полагање каупије од стране понуђача довољно је каознак, да је посао са његове стране свршен. Позив да се кауција положи шли саопштење владиног одобрења од стране друштва, важи као прећутан шристанак п као пријем ове понуде од стране друштва Првенога Крста.

5. 10.

У току четир недеље по објави и позиву од стране друштва упућеног г. Ад. Шпринтеру и Каселу да кауцију положи, (5. 9 п 6.) задржавају они право да сасвим одступе од ове понуде, а друштво не може зато тражити никакве понуде.

ЈИ

У

Банкарска кућа Шшпрингера и Касела сноси све штемпларинске трошкове, који су скопчани са дефинитивном емиспјом. 5 12.

Извлачење биће у Бечу начином, као код свију других јавних срећака.

Исплата згодитака пзвршиће се на три месеца по вучењу код Англо Банке или њене правне пријемнице, где ће се по истеку 85:/, год. извлачења извршити и амортизовање заосталих 500.000 ком. срећака на основу ренте у 10,000.000 динара.

79

19.

Шоставиће се надзорни Одбор за који именује три члана српеко друштво Шрвенога Крста а три Англо Банка. Ових шест чланова бирају седмог независног човека за свога старешину. Задаћа овог надзорног одбора састоји се у томе, да могу присутни бити при вучењу, да воде бригу о томе, да се годишњи шнтереси депо-а од 10,000.000 дин. употребљују за цел горе намењену, напослетку, да све, што се односи на управу и коначни распоред фонда, надвиравају и извршују.

«o

ИЗВЕШТАЈ ЦРВЕНОРА КРСТА