Izveštaj o radnji srpskog društva „Crvenoga krsta“

Т. Др. Медовић сматра да је Одбор дужан да узме у претрес сваки предлог, који иде на умножење друштвених средстава. Примењујући ово начело на конкретан случај, жели да се приступи специјалној дебати и усваја с тога предлог г. Ћурчића. Међутим жели да се Одбор извести о банкарској кући, која је понуду поднела.

Т. ЖЕ. Јовичић није за одбијање, јер је од људи, којима је саопштио ову понуду и који су вешти у финансијским стварима чуо, да је понуда корисна. Упућујући на политичне прилике, које нашу земљу окружују с једне стране, и на недовољна средства, којима друштво располаже са друге стране, жели да се понуда жарко прихвати.

ТГ. М. Јовановић мишљења је да се одмах приступи специјалном проучавању понуде, али не у одборској седници, но у комисији три четири одборника и уз саветовање пређашњих стручњака.

7. М. Ст. Марковић усваја предлог г. Курчића, али противан је да се понуда саопштава влади, док је не усвоји друштво, дакле Одбор и Скушштина.

Г. Др. Гонсијеровски држи да семоже саопштити влади понуда док је Одбор студира.

ТГ. Др. Медовић мисли да неби било корисно подносити влади понуду, док ве у друштву не усвоји. Зато тражи да се одмах приступи њеном проучавању и предлаже да се у ограниченом броју печата.

Т. Стева Ћурчић“ потпомаже предлог предговорника.

Т. В. Вујовић изјављује своје мишљење, да је ова понуда много боља од раније, зато се и он слаже с оним говорницима, који предлажу да се приступи специјалном претресу понуде.

Затим је г. Председник, ресумирајући све говоре, ставио на већање следеће предлоге:

1 Да се приступи специјалном претресу понуде, а у тој цели да се она отштамша у 50 примерака и распошље одборницима и стручњацима. |

о неми (водена аашарса лавина ВИНА