Izveštaj o radnji srpskog društva „Crvenoga krsta“

ЈЕ о <

сти, па су гласали за: гл. М. Јовановић, Д. Милутиновућ, О. Ћурчић, Др. Лазаревић, М. Ст. Марковић, ЛМротив: тл. Ву јовић, Медовић, Јовичић, Лекић Пешика.

Шошто су гласови подједнако подељени, PO је по 5. 90. пословника већина у овом случају на оној страни, на којој је председник.

По учињеној стилизацији усвојен је и гласи према томе:

2

7.

„Српско друштво Црвенога Крста добија за повластицу дату напој банкарској кући суму од један милион динара, у готовом новцу на слободно расположење, а не прима за то никакву одговорност нити за испунење плана извлачења, нити за исплату згодитака и амортизације.

Потписани обвезују су да положе потребни амортизацијони (фонд код Англо банке или код ц,к. повл. народне банке у Бечу.

O суми у један милијон динара, која се друштву даје, не може се даље говорити, т.ј. нити је може понуђач смањити, нити друштво повисити.

Даљи претрес одложен је за идућу седницу.

Бр5 (О.

7. Шредседник пита хоће ли се по тражењу Мис Кларе Бартонове, председнице Америчког друштва Црвенога Крета, шиљати застава народна на светску изложбу у Њу-Орлеану.

Пошто се изложба затвара у Мају то је већином гласова решено, да се застава не шиље. о чему да се извести Мие Бартонова и да јој се изјави захвалпост на позиву.

6 Председник Гл. Одбора В. Вујовић. Бележеио : Секретар Глљ. Одбора Мил. Ст. Марковић.