Izveštaj o radnji srpskog društva „Crvenoga krsta“

158

налази да има још више закачака и тежих услова, него ју

претходећој понуди п држи, да ће и та понуда после дугог

проучавања на велике сметње наићи и одбачена бити, ако само Ham Црвени Крет умео буде све финоће исте понуде

прозрети и вештом бечком банкару своје противуслове ста-

вити. Овим ће се вели, Шрвени Крст само у забуну доводити и задржавети, да сам своје срећке не издаје и другим банкарима и продавцима на продају са извесним умереним процен= том и провизионом не издаје, као што ће тако радити и речени понуђач, ако му наш Шрвени Крет у накнаду за један милион динара пзда својих обвезница за 10,000.000 динара, на којима ће било да их распрода, било да са нераспроданим игра, извесно више милиона динара чисте добити имати.

Пошто је Одбор Првенога Крста. приступио детаљном прегледању понуде,то је г. Маргетић, не желећи у том узалудном раду даље учествовати иступио из седнице, приметивиши да се све то у протоколу састанка констатује.

Бр. 5.

Приступљено је специјално претресу понуде. Изостављен је увод писма к пројекту. У S. 1. пројекта изостављене су речи „који је друптво емитирало“, те према томе гласи:

У

„M3 суделовање потписане банкарске куће оствариће Англо аустријска банка у Бечу у корист српског друштва Црвенога Креста лутријски зајам под следећим условима“.

Код 5. 2. један део г.г. одборника бпо је за то да дру= штво одбије од себе право надзора око извлачења срећака, а други је тражио да се то право, које нам сам понуђач уступа, очува, јер од друштва стоји хоће ли у поједином случају чинити употребе од тога права пили He. Ово су тражили тим пре што право надзора није везано ни са каквом материјалном одговорношћу друштвеном.

То питање стављено је на гласање, а уз додатак, да право надзора не носи за друштво никакве материјалне одговорно-

раје ем терени пивнице јасна GPS