Izveštaj o radnji srpskog društva „Crvenoga krsta“

146

Бр. 5.

Шриступљено је даљем претресу пројекта о срећкама, а на име 5. 13. Поведена је реч начелно о томе, хоће ли друштво Првенога Крста задржати право да бира чланове надзорног одбора или не. У току те дебате г. Ђ. СОпмић, жели, да аморт. фонд не буде код Англо Банке, него код Народне банке у Бечу и изјављује да би он био да друштво задржи надзор, за све време извлачења, и да би према томе, да је био присутан, гласао за 5. 2. онако, као што је првобитно у понуди гласило.

Против надзора говорили ву гл. Лекић, Медовић и Вујовић. За надзор говорили су: гл. Курчић, Вујић, Марковић, Милутиновић, Гонеијеровски, Симић, Јовановић, Андрејевић,

Затим је г. председник ставио на гласање питање о надзору, те су гласали:

да: гл. Гонсијеровски, Др. Лазаревић, Андрејевић, Марковић, Симић, Милутиновић, Ћурчић, Јовановић, Вујић, Јовичић. —

Против: гл. Лекић, Пешика, Медовић, Вујовић.

Шрема томе је питање о надзору усвојено са 10 против 4 гласа, а једногласно је усвојено да депо буде код народне банке, што се има ставити у све претходеће 55.-е.

По томе усвојен је и гласи овако:

СИ

Поставиће се надзорни одбор, за који именује три члана срп. друштво Јрв. Крета, а три Англо банка. Ових шест чланова бирају седмог независног човека за свога старешину. Задаћа овог надзорног одбора састоји се у томе, да могу при= сутни бити при вучењу, да воде бригу о томе, да се годишњи интереси депоа од 10.000.000 дин. употребљују за цел горе намењену, напослетку да све, што се односи на управу и коначни распоред фонда, надзиравају и извршују.

Англо банка добиће за отправљање ове службе, за трошкове око извлачења и исплату срећака :/,7, годишње, која