Izveštaj o radnji srpskog društva „Crvenoga krsta“

147

је сума узета у обзир у плану извлачења, а коју ће речена банка или њена правна пријемница бити власна да одбије од тодишњих купонеких прихода.

Чланови надворног одбора немају права на накнаду.“

Поеле овога г. Др. Медовић, жели да се прибележи у протокол да он није за 5. 18, јер налази да би било нелогично према дојакошњем раду да га он усвоји, даље држи да је излишно, да може дати повода споровима, дакле не само моралној одговорности, него можда и безуспешним трошковима. Пошто је тај 5. 18. усвојен, то он не саме одустаје од даљег учествовања у дебати по овоме шредмету него моли, да се сматра као да није ни до сада учествовао у претресу овога пројекта.

T. Лекић, придружује се изјави г. Медовићевој.

Т. Вујовић, обећава да ће дати на писмено своје разлоге против овог 5-а.

Код 5. 14. примећује г. М. От. Марковић, да се наређења тога 5-а односе на евентуалне спорове или оне судске поступке, који бт се могли породити између купаца срећака и“ банке, која за згодитке одговара, а никако се не односи нити може бити каквог спора између друштва рвенога Крста и банке пили понуђачке фирме, јер се полагањем целе уговорене суме раскида сваки правни однос између нашега друштва и понуђача или банке. Шрема томе допуњен је и гласи:

14.

„да све могуће правне односе између купаца срећака и банке, која их издаје (ва уништења и от. д.) надлежан је бечки трговачки суд.“ |

Код 5. 15. изјављује г. Михаило Вујић, да цела тежина предстојећег уговора лежи у овом 5. пи предлаже допуну, којом се још јасније доказује одговорност Англо банке. Према тој усвојеној допуни гласи сада

[722]

Šo IU, „Пекст срећака утврдиће се споразумно између уговорача. У тексту стајаће изјава, да се срећке издају у корпет срп.

10%