Izveštaj o radnji srpskog društva „Crvenoga krsta“

148

друштва Црвеног Крста и да како за потпуну исплату њихову тако и за исплату свију згодитака за све време извлачења од 85'/; год. гарантује и одговара Англо аустријска банка. Текст срећака биће на српском, немачком и француском језику. На полеђини сваке срећке биће план извлачења.“ „План извлачења приложен је под '/.“ Пошто се о тексту морамо споразумети са понуђачем, то је решено да се одма од њега изиште концепт текста. Усвојен је по понуди и гласи:

5. 16.

() плану извлачења и амортизације дао је г. Петар Живковић написмено своје мишљење у коме тражи, да друштво одржи чврет надзор над целом операцијом и исправља две погрешке, које у члану постоје:

1). У предпоследњој групи згодитака (1908 до 1915) изостао је број мањих згодитака, којих треба да буде 13.

2). У последњој групи серија (1916—1920) треба да стоји 101 место 105, као што је у понуди.

T. председник саопштава да су Шштрингер «Ф Касел јавили за прву истравку, по којој треба да буде број мањих згодитака. 20), што је исправно. А другу исправку, са којом се се слаже и г. М. Ђорђевић, Одбор узима на знање и према томе усваја план извлачења п амортизације са наведеним исправкама. Бр. 6.

Т. М. Ст. Марковић предлаже и Одбор усваја следећу допуну EK 5. 6. e

„Ако би Шптринтер « Касел после положене кауције и издејствованог котирања на бечкој берзи одустали од овога, уговора, губе положену кауцију у корист друштва Првенога. Крста.“

минера

SO Ra U a a a "s U Oda daa a