Izveštaj o radnji srpskog društva „Crvenoga krsta“

уговора, губе положену кауцију у корист друштва Шрвенога Крста.

5

Кад се положи потпун 1,000.000 дин. српском друштву Црвенога Крста и кад се положи 10,000.000 дин. 4%/, угар. злат. ренте као иготовинау ...... дин. код народне банке, друштво Шрвенога Крста издаће срећке потписаној банкарској кући Шпрингер « Касел.

Шпрингер « Касел дужни су поднети срп. посланством у Бечу потврђене доказе, да су ове фондове заиста положили код народне банке.

Штампање срећака извршиће се под надзором срп. друштва Првенога Крста, а о трошку речене банкарске куће.

S. 8.

Ако аустријска влада не одобри котирање срећака на бечкој берзи, то ће се кеудија у 200.000 дин. одмах потписаној фирми вратити, а посао сматра се као ништаван, тако да ни једна страна не може од друге тражити накнаду штете.

S!

По пријему ове поруде од стране срп. друштва Првенога Крета и по одобрењу од стране краљ. владе (5. 6) па у року од четир недеље рачунајући од дана позива (5. 5) друштво неће ступати са никим у преговоре о сличној понуди.

8. 10.

У току четир недеље по објави и позиву од стране друштва, упућеног г. Ад Шпрингеру « Каселу, да кауцију положе (85. 9 и 6), задржавају они право да сасвим одступе од ове понуде, а друштво не може зато тражити никакве накнаде.

У И | Bangapcka kyha IHHrmpmnHrep & Kace; сноси све штемпларинске трошкове, који су екопчани са дефилитивном емисијом.