Izveštaj o radnji srpskog društva „Crvenoga krsta“

158.

3 18.

Извлачење биће у Бечу начино“, као код свију других јавних срећака. |

Исплата згодитака извршиће се 1 три месеца по вучењу код Англо банке или ц. кр. народне бачке или њихових правних пријемница, где ће се по истеку 9357, год. извлачења извршити и амортизовање заосталих 200.000 ком. срећака на основу ренте у 10,000.000 динара.

95

e

Поставиће се надзорни одбор, за који именује три члана српско друштво рвенога Крста, а три Англо банка. Ових шест чланова бирају седмог независног човека за свога старешину. Задаћа овог надзорног одбора састоји се у томе, да могу присутни бити при вучењу, да воде бригу о томе, да се годишњи пнтереси депо-а у 10,000.000 дин. употребљују за цел горе намењену, напослетку да све, што се односи на управу и коначни распоред фонда, надзиравају и извршују.

Англо банка добиће за отправљање ове службе, за трошкове око извлачења и исплату срећака !/,0/, годишње, која је сума узета у обзир у плану извлачења, а коју ће речена банка или њена правна пријемница бити власна да одбије од годишњих купонских прихода.

Чланови надзорног одбора немају права на накнаду.

14.

“7

За све могуће правне односе између купаца cpehaka банке, која их издаје (уништења итд. надлежан је бечки трговачки суд.

15.

Текст срећака утврдиће се споразумно између уговорача. У тексту стајаће изјава, да се срећке издају у корист српског друштва Првенога Креста и да вако за потпуну исплату њи-