Izveštaj o radnji srpskog društva „Crvenoga krsta“

164

· ложе (5 6. задржавају г.лт. Ад. Штрингер и Касел право да сасвим одступе од ове понуде, а друштво не може зато тражити никакве накнаде од гг. Ад. Шпрингера и Касела.

8 11.

Банкарска кућа Ад. Шпрингери Касел или њихови правни пријемници сносе све штемпларинске трошкове, који су у своје доба скопчани са дефинитивном емисијом.

5 19.

Извлачење биће у Бечу начином, као код свију других јавних срећака.

Исплата згодитака извршиће се на три месеца по вучењу код завода у Бечу, који ће гг. Ад. Шпрингер и Касел или њихови правни пријемници одредити, и којиће се у тексту срећака означити, где ће се по истеку 835:/, год. извлачења извршити и амортизовање заосталих 500.000 ком. сре– ћака на основу ренте у 10,000.000 динара.

5. 18.

ПШоставиће се надзорни Одбор, за који именује три члана српско друштво Црвенога Крста, а три уговорачи овог зајма. Ових шест чланова бирају седмог независног човека за свога старешину. Задаћа овог надзорног одбора састоји се у томе, да могу присутни бити при вучењу, да воде бригу о томе, да се годишњи интереси депо-а од 10,000.000 динара употребљују за цел горе намењену, напослетку, да све, што се односи на управу и коначни распоред фонда, надзиравају и извршују.

За трошкове депоновања код Аустро-угарске банке као и за отправљање ове службе, за трошкове око извлачења и исплату срећака, одвојиће се :/, процента годишње, т.ј. 25.000 динара, која је сума узета у обзиру плану извлачења, а која. ће се од купонских прихода одбити.

Чланови надзорног одбора немају права на накнаду.