Izveštaj o radnji srpskog društva „Crvenoga krsta“

163

((5

|Z

Кад се положи потпун 1.000.000 дин. српском друштву Црвенога Крста и кад се докаже да је положено 10,000.000 дин. 49/. угар. злат. ренте као и готовина у 665.656 дин. код Аустро-угарске банке у Бечу, друштво Шрвенога Крста обвезано је да изда срећке потписаној банкарској кући Ад. Штрингер « Касел или њиховим правним пријемницима без икаквог даљег плаћања.

Г. Ад. Шптрингер и Касел дужни су поднети доказе (при-= знаницу Аустро-угарске банке) да су заиста те суме положили код Аустро-угарске банке у Бечу, а ти докази морају бити оверени од кр. сри. посланства у Бечу.

Штампање срећака извршиће се под надзором српског друштва Црвенога Крста, а о трошку речене банкарске куће или њеног правног пријемника.

5. 8.

Ако се не одобри котирање срећака на бечкој берзи, то ће се кауција у 200.000 динара одмах потписаној фирми вратити, а посао сматра се као ништаван, тако да ни једна страна не може од друге тражити накнаду штете. Ако се котирање срећака на бечкој берзи неби постигло за три месеца после положене кауције од 200.000 дин. (рачунајући од дана депоновања код српске Народне Банке у Београду), то онда потписани имају право да од уговора сасвим одустану и да подигну 200.000 дин. положених код српске Народне Банке у Београду.

59.

По пријему ове понуде од стране срп. друштва Првенога Крста и по одобрењу од стране краљ. владе (5 6.) па у року од четири недеље, рачунајући од дана позива (5 6.), друштво неће ступати са никим у преговоре о сличној понуди.

S 10. У току четир недеље по објави и позиву од стране друштва, упућеног г. Ад. Шпрингеру и Каселу, да кауцију по11 %