Izveštaj o radnji srpskog društva „Crvenoga krsta“

Ди

арене

ове

пон а =

“У

Састанак Главног Одбора

6 алрила 1989 404.

Били су: гр. В. Вујовић, Д-р Медовић, Др. Тонепјеровски, Ст. Ћурчић, Д-р Стефановић, М. Јовановић, Л. Андреје вић, Дим. Милутиновић, К. Лекић, М. Ст. Марковић.

Бр. 1.

Светозар Барбуловић, потпун инвалид, коме је граната вид узела, подноси молбу за потпору.

По предлогу г. Д-р Медовића Одбор решава: да се молиоцу даје месечно по 12 динара, докле год овакво стање код њега траје. Ова потпора да му се издаје почев од Атрила ове године.

Бр. а.

екретар јавља да се лправничка комисија састала јуче, да је у њој због слабости г. BD. Спмића участвовао од стране Tu. Одбора г. Мих. Јовановић, и да је комисија дала своје мишлење писмено, а гласи овако: (види пето на стр. 57.)

Одбор усваја правничко мишлење са допуном, коју комисија предлаже к 5 “. и изменом 5 14. уговора.

По предлогу г. С. Курчића Одбор решава да се правничко мишлење штампа, ако буде могуће до скупа, и сутра Ha. скупу подели.

Бр. 3.

Секретар јавља да је био у Јагодини и подноси акт суда окр. јагодинског од 4. Априла 0. Г. бр. 3142. из кога се види, да је ствар са председником (6. пододбора јагодинеког онако довео у ред, како је Главни Одбор на своме састанку 30 марта о. P. решио.

Односно неприкушљеног остатка у 9300 дин. није могао ва сада ништа учинити, јер је председник ошпшт. јагодинске DP. Висаријон Николић, који је као члан пододборски узео на себе, да ту суму прикупи, отишао у Ниш на скупштину као краљев посланик. Но он ће имати ово у виду, те предузети. нужне кораке, чим се г. Николић врати из Ниша.