Izveštaj o radnji srpskog društva „Crvenoga krsta“

сто упражњено место (г. Јов. Мишковић) да се остави избор лица скупу. Бр. 5.

Секретар јавља да је 4 априла рок, кога треба оправдати забрану, одобрену у корист благајне Главног Одбора за наплату 5496:20 дин. од председника 6. пододбора јагодинског. Шредлаже да се то изврши поравнањем место редовном тужбом, а том приликом да се наплате и трошкови, који су друштву произроковани, као и интерес 6"/, од дана стављене забране.

Овај предлог потпомаже и г. М. Јовановић, а Одбор решава, да секретар на основу датог му већ раније пуномоћства предстане најдаље 4 априла суду, те да на основу одобрене интабулације на имање и забране на плату закључи поравнање тако, да се плата 6. председника пододборског свака три месеца шиље Главном Одбору, до измирења целе суме са 69, интереса од 23. фебууара ове год. до наплате и 200 динара трошка.

А секретару се одобрава за извршење ове одборске одлуке, на име судских такса путног и осталог трошка сто динара.

Бр. 6.

Секретар саопштава, да је према, у ранијој седници поднетом реферату скупљено за пострадале у Шпанији 1500 динара у разној монети, па предлаже, да се толика сума у злату пошље Главном Одбору у Мадрид а наш Одбор да допуни диференцију курса, која ће бити незнатна.

Одбор усваја овај предлог с тим, да се прикупљен новац да г. Андрејевићу, а он да изда чек у 1500 франака у злату на Шариз, који ће се послати шпањолском Главном Одбору. А разлика у курсу да се накнади г. Андрејевићу, кад јави колика је диференција.

Шредседнит Главног Одбора члан државног савета В. Вујовић Бележио

Секретар Главно: Одбора

М. Ст. Марковић

u RK пасја Nr ain

=