Jugoslovenski Rotar

prodavač novina i rekne: »Ja bih mogao upravljati ovom хет! ога«, odgovorite mu: »Da vidimo kako bi to učinio!?« Pomognite ga. To je ono što ja nazivam pragmatičkom demokracijm. Što se brže svijet mijenja, vo mi manje znamo. To znači da se stvaraju mogućnosti na jednoj skali, nikad prije viđenoj u historiji svijeta, samo ako smo u stanju da shvatimo ovo jedino pravilo.

Tako vas ja ostavljam s jednim problemom, a ne s jednim tačnim odgovorom. Pokušajmo pronaći kako rade ljudski umovi i kako možemo na njih uticati. Pokušajmo pronaći što je za nas dobro a što nije. Ako uspijemo da toliko učinimo, ı da to, potom, prepustimo mlađima, učinit ćemo vjerojatno sve ono što je moguće da se pomogne sutrašnjim vođama.

x SKLONISTE SIROCADI U VUKOVARU

Dne 45 septembra posvećena je i otvorena nova zgrada »Skloništa siročadi« u Vukovaru. Ova zgrada je sagrađena uz zamašne priloge u građi i novcu predsjednika R. C. Vukovar Tome Maksimovića — i UZ saradnju ostalih rotara.

Ta zgrada u kojoj je smještena najvažnija karitativna ustanova grada Vukovara sazidana je u modernom stilu i odgovara po svom odličnom uređaju posvema svrsi kojoj je namenjena.

Nacrt i gradnju izveo je rotar arh. Lujo Karlovsky.

114