Jugoslovenski Rotar

ZAGREB. — Otsutnošću pretsjednika spriječeni smo još uvijek da iznesemo program rada za OVU BOdinu. Početkom mjeseca oktobra sastaje se klupsko vijeće, te ćemo objaviti isti u idućem izvještaju.

Živost u klubu bila je mnogo jača. Frekvenciji se može doduše prigovoriti, ali su sjednice imale već svoj sadržaj. Bilo je referata i zanimivih diskusija. Imali smo i lijepi broj ogstiju rotara.

Sastanak od 23 septembra spada na prvo mjesto. Bio je u znaku guvernerskog zvaničnog posjeta. Guverner rot. dr. Viktor Ružić dao nam je sugestije za rad i apelirao, da dođemo što više u dodir sa javnošću.

Tom zgodom pričao je past-pretsjednik rot. Josip Horvath iz prošlosti našeg privrednog života i to iz razdoblja od 100 godina t. j. od druge polovice vladavine Marije Terezije do otvorenja riječke željeznice.

Rotar dr. Miljenko Marković održao je na sastanku od 9 septembra zanimiv referat o bankama.

Na svakoj je sjednici tajnik izvještavao iz domaće i strane rotarske štampe. Raspravljeno je i pitanje predavanja i referata na redovitim sastancima.

Stopostotna frekvencija je u porastu. Broj se popeo na 8. Prosječna frekvencija pokazala je također poboljšanje.

Istupom iz kluba jednog člana.

izgubili smo

ZEMUN. — U toku meseca održano je četiri sastanka (5, 14, 19 i 26) sa prosečnom frekvencijom 62.50%.

Gost kluba Jelačić dr. Aleksij, R. C. Skoplje, održao je 19 septembra referat »Pogled na današnju situaciju u vezi sa Podunavljem«.

Redovni sastanak kluba koji ie trebalo da se odrzi 12, odrzan je 14 septembra i to u Sremskim Karlovcima. Organizaciju za ovo preuzeo je brat dr. Ninkovic, koji je pre veéere proveo braću kroz Sr. Karlovce i pokazao im sve znamenitosti ovog lepog i istorijskog mesta. Večera je prošla u lepom i prijatnom raspoloženju.

U klubu se oseća još osustvo mnoge braće, pošto su tek sada uspeli da iskoriste svoj godišnji odmor. Otuda i nedostatak u predavanjima i referatima.

~

ČLANOVI SA STO-POSTOTNOM POSJETOM U MJESECU SEPTEMBRU

Rotary Club

Bačka Topola: Bognar Janoš, Beck Bela, Beniš Šime, Gonda Ladislav, Komloš Izidor, Dr. Lustig Zoltan, Mihalovic Bela, i Sepesi Eugen.

Banja Luka: Beograd :

Bitolj : Brčko :

Popović Vlastimir.

Jovo, Lazić Danilo.

Boberić Dušan, Bocarić Špiro, Malić Rajko.

Dinić Aca, Dr. Gramberg. Ferdinand, Mijic Djordje, Milutinović Borislav, Minh Adolf, Dr. Nikolić Andra, Prica Dragutin, Pržic dr. Ilija.

Cebalo Zvonko, Cvjetković Ljubo, Dr. Cvjetković Djordje, Hadžić

Ćuprija-Jagodina- Lazarević Dr. Vladan, Stevanović Dr. Milan, Stojšić ing. Svetolik,

Paraćin :

Dubrovnik:

Tasić Milutin, mg. ph. Usmiani Josip.

Bubalo Dr. Branko, Ercegović Miho, Gustetic Ivan, Hrozniček Bogo-

mil, Marković Ing. Stevan, Mladinov Dr. Mirko.

132