JUS standardizacija

STANDARDIZACIJA

DGN C23-1949

DGN C26-1950 DGN C21-1947

UNIT' 74-50 'UNIT' 75-50 UNIT 78-50 UNIT' 82-51 ASA A 881-4/195%

ASA A88-5-1952 ASA 88.6-1952

ASA A 88.1-1952 ASA A 88.8-1952

INDITEHNOR 2.53-2

DGN C10-1945 DGN C5-1944 DGN C4-1944 DGN C3-1944 DK 625 — Železnice DGN B25-1947 DGN C12-1947 DGN C9-1944 DGN C20-1947

UNIT 81-51 OENORM B 5101

Nomenklatura za ibetonske konstrukcije.

Šuplji betonski blokovi.

Izmene standarda za cementno mleko. :

Ispitivanje betona na savijanje. Određivanje količine glinovitih sastojaka u agregatu. Betonski blokovi od portiland

cementa. Veličina zrna za samlevene dodatke za maltere. Standardne specifikacije za 'ksilolibne podove i njihovu izradu.

| Standardne specifikacije za rapave ksilolitne podove i nji- -

hovo postavljamje.

Stamdardne specifikacije za teraco Ksilolitne podove i njihovo postavljanje.

Standardne specifikacije za industriske ksilolitne podove i njihovo postavljamje.

Standardne specifikacije za oksicementne „podloge za pod i njihovo postavljanje.

Propisi za bezbednost pri rušenju. građevina.

Betonski blok.:'

Hidraulični kreč.

Negašeni kreč.

Hidratisani kreč.

Šinski ekseri od mekog, čelika.

Azbest-cementne cevi.

Betonske kanalizacione cevi.

Kanalizacione cevi, armiranobetonske. Talasaste ploče azbestno-cementne. Separator za zapaljive tečnosti.

DK 662 — Toploina tehnika

DGN B 30-–1948 DGN K-4-1944 ASTM D 1070-52;

OENORM M 74830

Domaće gasne peći.

Sibice (voštane i drvene).

Određivanje spee. težine gasovitih goriva. / ,

Propan, propilen i butan, Sastav — Određivamje čistoće.

DK 663 — Industrija! pića,

DGN F24-1951

Rum.

DKE 664 — Prehranbena industrija,

DGN P3=1947 DGN FT-194% DGN F9-1947 DGN F11-1947 DGN F12-1947 DGN F13-1947 DGN F18-1950

DGN'. F'16–1950 DGN F17-195%3 DGN F18-1951

DGN F19-1953 DGN F21-1951 DGN F22-1951 DGN P283-1951 DGN P25-1951

DGN F28-1952 DGN F-29-195% DGN F30-1952 DGN F31-195%3 DGN F382-1952 DGN F383-1953

DGN F34-1952 DGN F35-1953 DGN F37-1953

Šećer od šećerne trske. Pšenično: brašno.

Masti za ljudsku ishramu. Konzerve od ananasa.

. Loj.

Pržena. kafa.

Definicija termina imdustrije konzervi.

Margarin.

Konzervisam. paradajz. Konzervisani sok od narandži sa debelom, korom. ;

Konzervisani rakovi.

Majonez.

Sos tipa, majonez.

Testenine.

Konzerva. gusto ukuvanog paradajza. Grašak u teglama.

· Mešani kompot.

Ulje iz kukuruznih: klica.

Mešan kompot.

Sok od paradajza.

Konzervisana: pulpa, paradajza. Š

'KĆKompot od bresaka.

Kompot od krušaka,

Kompot od zelenih smokava.

DGN F38-1953

101

Slačica (semf).

INDITRCHNOR 2.923-–21 Hlebno brašno.

DK 665 — Ulja i masti

DGN P4-1947 DGN P97-1952 DGN F14-1948 DGN F10-1947 · DGN F926-1952 UNIT 73-50

UNIT 77-50 TIR.S.57:1953.

UNIT 76--50 ASTM D 10283–195% ASTM D 1025-1952

ASTM D 1020-1952

Pa

ASTM D 908-51 BS 2072:1954

INDITEHNOR 2.23-40 INDITEHNOR 2.23-41 INDITEHNOR 2.23-42

INDITRBHNOR, 2.23-43 INDITEHNOR 2.23-44

INDITEHNOR 2.23-45

INDITBHNOR 2.23-46 INDITEHNOR 2.23-47

INDITEHNOR, 2.23-49 INDITEHNOR 2.93-48 INDITEHNOR, 2.23-50

INDITBEBHNOR 2.23-–59

INDITREHNOR, 2.23–61 INDITRE,HNOR 2.23-–61

INDITBHNOR 2.23-62

INDITEHNOR, 2.283.54. INDITEHNOR 2.23-58 INDITBHNOR 2.23-56 INDITEHNOR 2.23-55

INDITEHMNOR 2.23=53

Ulje od pamukovog semena. Ulje od kikirikija.

"Kokosovo ulje.

Buter. Mleko u prahu.

Definicije asfalta i asfalinih proizvoda. S Definicije petroleuma i nekih

njegovih derivata. Bitumen za izolaciju protiv vlage. . Definicije katrana. i tera. Odvajanje taloga od butadiena. Neisparljivi ostatak polimer1utacionog proizvoda. butadiena. ? Standardna metoda ispitivanja butadiena. Određivanje acetilena u „mpolimerizovanom kvalitetu. (Metoda za. AENOs-om). Određivanje oksidnog broja motornim gorivima. ASTMmetodom. ' Betonske senare sa krovovima

premazanim. bitumenom. ~

Terminologija za biljne masti.

Biljne masti — uzimanje uZzOraka. Biljne masti i ulja: metoda za određivanje relativne speciIfične težine.

Metoda određivanja broja biljnih ulja.

Metod određivanja indeksa refrakcije vegetalih ulja i masti. Biljna ulja: metod određivanja sadržine slobodnih masnih kiselina.

Metoda određivanja indeksa saponifikacije biljnog ulja. Određivanje tačke stvrdnjava-–

nja biljnih: ulja.

Biljna ulja i masti za, ishranu.

Maslinovo ulje.

Biljna ulja i masti: nomenklatura, fizičke i hemiske osobine i karakteristike.

Biljna ulja za ishranu: metode za utvrđivanje falsifikata nastalih dodavanjem boja, životinjskih i mineralnih. ulja. |

Biljna ulja za jelo: metod određivanja „dodatih drugih biljnih. ulja.

Maslinovo ulje: metoda za utvrđivanja falsifikata: nastalog dodavanjem „drugih ulja ili boja.

Metoda određivanja. procenta nesaponificiranih: materija u biljnim uljima.

Biljna ulja i masti. Određivanje „Reichert—Meissl-ovog broja ili indeksa rastvorljivih isparljivih kiselina.

Biljna ulja: određivanje pro„centa stranih primesa.

Određivanje procenta vlage i isparljivih materija u biljnim uljima.

Biljna ulja: metoda određivanja procenta, pepela. ·

jedmog