JUS standardizacija
STANDARDIZACIJA
DGN C23-1949
DGN C26-1950 DGN C21-1947
UNIT' 74-50 'UNIT' 75-50 UNIT 78-50 UNIT' 82-51 ASA A 881-4/195%
ASA A88-5-1952 ASA 88.6-1952
ASA A 88.1-1952 ASA A 88.8-1952
INDITEHNOR 2.53-2
DGN C10-1945 DGN C5-1944 DGN C4-1944 DGN C3-1944 DK 625 — Železnice DGN B25-1947 DGN C12-1947 DGN C9-1944 DGN C20-1947
UNIT 81-51 OENORM B 5101
Nomenklatura za ibetonske konstrukcije.
Šuplji betonski blokovi.
Izmene standarda za cementno mleko. :
Ispitivanje betona na savijanje. Određivanje količine glinovitih sastojaka u agregatu. Betonski blokovi od portiland
cementa. Veličina zrna za samlevene dodatke za maltere. Standardne specifikacije za 'ksilolibne podove i njihovu izradu.
| Standardne specifikacije za rapave ksilolitne podove i nji- -
hovo postavljamje.
Stamdardne specifikacije za teraco Ksilolitne podove i njihovo postavljanje.
Standardne specifikacije za industriske ksilolitne podove i njihovo postavljamje.
Standardne specifikacije za oksicementne „podloge za pod i njihovo postavljanje.
Propisi za bezbednost pri rušenju. građevina.
Betonski blok.:'
Hidraulični kreč.
Negašeni kreč.
Hidratisani kreč.
Šinski ekseri od mekog, čelika.
Azbest-cementne cevi.
Betonske kanalizacione cevi.
Kanalizacione cevi, armiranobetonske. Talasaste ploče azbestno-cementne. Separator za zapaljive tečnosti.
DK 662 — Toploina tehnika
DGN B 30-–1948 DGN K-4-1944 ASTM D 1070-52;
OENORM M 74830
Domaće gasne peći.
Sibice (voštane i drvene).
Određivanje spee. težine gasovitih goriva. / ,
Propan, propilen i butan, Sastav — Određivamje čistoće.
DK 663 — Industrija! pića,
DGN F24-1951
Rum.
DKE 664 — Prehranbena industrija,
DGN P3=1947 DGN FT-194% DGN F9-1947 DGN F11-1947 DGN F12-1947 DGN F13-1947 DGN F18-1950
DGN'. F'16–1950 DGN F17-195%3 DGN F18-1951
DGN F19-1953 DGN F21-1951 DGN F22-1951 DGN P283-1951 DGN P25-1951
DGN F28-1952 DGN F-29-195% DGN F30-1952 DGN F31-195%3 DGN F382-1952 DGN F383-1953
DGN F34-1952 DGN F35-1953 DGN F37-1953
Šećer od šećerne trske. Pšenično: brašno.
Masti za ljudsku ishramu. Konzerve od ananasa.
. Loj.
Pržena. kafa.
Definicija termina imdustrije konzervi.
Margarin.
Konzervisam. paradajz. Konzervisani sok od narandži sa debelom, korom. ;
Konzervisani rakovi.
Majonez.
Sos tipa, majonez.
Testenine.
Konzerva. gusto ukuvanog paradajza. Grašak u teglama.
· Mešani kompot.
Ulje iz kukuruznih: klica.
Mešan kompot.
Sok od paradajza.
Konzervisana: pulpa, paradajza. Š
'KĆKompot od bresaka.
Kompot od krušaka,
Kompot od zelenih smokava.
DGN F38-1953
101
Slačica (semf).
INDITRCHNOR 2.923-–21 Hlebno brašno.
DK 665 — Ulja i masti
DGN P4-1947 DGN P97-1952 DGN F14-1948 DGN F10-1947 · DGN F926-1952 UNIT 73-50
UNIT 77-50 TIR.S.57:1953.
UNIT 76--50 ASTM D 10283–195% ASTM D 1025-1952
ASTM D 1020-1952
Pa
ASTM D 908-51 BS 2072:1954
INDITEHNOR 2.23-40 INDITEHNOR 2.23-41 INDITEHNOR 2.23-42
INDITRBHNOR, 2.23-43 INDITEHNOR 2.23-44
INDITEHNOR 2.23-45
INDITBHNOR 2.23-46 INDITEHNOR 2.23-47
INDITEHNOR, 2.23-49 INDITEHNOR 2.93-48 INDITEHNOR, 2.23-50
INDITBEBHNOR 2.23-–59
INDITREHNOR, 2.23–61 INDITRE,HNOR 2.23-–61
INDITBHNOR 2.23-62
INDITEHNOR, 2.283.54. INDITEHNOR 2.23-58 INDITBHNOR 2.23-56 INDITEHNOR 2.23-55
INDITEHMNOR 2.23=53
Ulje od pamukovog semena. Ulje od kikirikija.
"Kokosovo ulje.
Buter. Mleko u prahu.
Definicije asfalta i asfalinih proizvoda. S Definicije petroleuma i nekih
njegovih derivata. Bitumen za izolaciju protiv vlage. . Definicije katrana. i tera. Odvajanje taloga od butadiena. Neisparljivi ostatak polimer1utacionog proizvoda. butadiena. ? Standardna metoda ispitivanja butadiena. Određivanje acetilena u „mpolimerizovanom kvalitetu. (Metoda za. AENOs-om). Određivanje oksidnog broja motornim gorivima. ASTMmetodom. ' Betonske senare sa krovovima
premazanim. bitumenom. ~
Terminologija za biljne masti.
Biljne masti — uzimanje uZzOraka. Biljne masti i ulja: metoda za određivanje relativne speciIfične težine.
Metoda određivanja broja biljnih ulja.
Metod određivanja indeksa refrakcije vegetalih ulja i masti. Biljna ulja: metod određivanja sadržine slobodnih masnih kiselina.
Metoda određivanja indeksa saponifikacije biljnog ulja. Određivanje tačke stvrdnjava-–
nja biljnih: ulja.
Biljna ulja i masti za, ishranu.
Maslinovo ulje.
Biljna ulja i masti: nomenklatura, fizičke i hemiske osobine i karakteristike.
Biljna ulja za ishranu: metode za utvrđivanje falsifikata nastalih dodavanjem boja, životinjskih i mineralnih. ulja. |
Biljna ulja za jelo: metod određivanja „dodatih drugih biljnih. ulja.
Maslinovo ulje: metoda za utvrđivanja falsifikata: nastalog dodavanjem „drugih ulja ili boja.
Metoda određivanja. procenta nesaponificiranih: materija u biljnim uljima.
Biljna ulja i masti. Određivanje „Reichert—Meissl-ovog broja ili indeksa rastvorljivih isparljivih kiselina.
Biljna ulja: određivanje pro„centa stranih primesa.
Određivanje procenta vlage i isparljivih materija u biljnim uljima.
Biljna ulja: metoda određivanja procenta, pepela. ·
jedmog